UMAD'dan Fransa'daki 'Kur'an-I Kerim' Tartışmasına Tepki

Uluslararası Müslüman Alimler Dayanışma Derneği: 'Şiddet ve Yahudi düşmanlığına sebep olduğu gerekçesiyle Kur'anı Kerim merkezli başlatılan bu girişim, ilmi ve tarihi gerçeklere aykırı bir akıl tutulması halidir' 'Siyasi gerekçelerle tesis edilmiş provokatif bir oyundur' 'Kur'anı Kerim etnik ve siyasi kimliklerle ilgili değer yargıları ortaya koyan bir kanunname değil, insanın kendisine ve çevresindekilere karşı sorumluluklarını belirleyen ilahi bir kılavuzdur'.

Uluslararası Müslüman Alimler Dayanışma Derneği (UMAD), Fransa'daki "Kur'an-ı Kerim" tartışmasına tepki göstererek, şiddet ve Yahudi düşmanlığına sebep olduğu gerekçesiyle Kur'an-ı Kerim merkezli başlatılan bu girişimin, ilmi ve tarihi gerçeklere aykırı bir akıl tutulması olduğu değerlendirmesinde bulundu.

UMAD tarafından, Fransa'da, aralarında eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, üç eski başbakan, Yahudi ve Hristiyan cemaat temsilcileriyle yazarların da bulunduğu 300 kişinin imzasıyla yayımlanan, Kur'an-ı Kerim'den "şiddet ve Yahudi karşıtı fikirleri yaydığı iddiasıyla bazı ayetlerin çıkarılması" yönündeki bildiriye ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, Fransa'da yayımlanan bildiride, Kur'an-ı Kerim'den bazı ayetlerin çıkarılmasını teklif etme cüretinde bulunulmasının hayretle karşılandığı vurgulanarak, İslam'a karşı başlatılan bu siyonist girişimin yakından takip edildiği belirtildi.

ABD tarafından yıllar önce gerçekleştirmeye çalışılan "El-Furkanu'l-Hak" projesinin bir başka versiyonu olduğu izlenimi veren bu durumun, Fransa'nın İslam aleyhindeki ilk girişimi olmadığına işaret edilen açıklamada, "Gerek İslam Peygamberine gerekse Müslümanların kutsal kitabına karşı takınılan bu hakir tavır, Batı'da bazı odakların İslam'a karşı sistemli ve bilinçli karalama ve hakaret kampanyası yürüttüğünü bir defa daha gözler önüne sermektedir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, bu gibi sansasyonel girişimlerin, kamuoyunda Müslümanlara karşı nefreti körükleyip ayrımcılık tohumları ekerek İslam'ın yayılması ve Müslümanların güçlenmesini engelleme amacına yönelik olduğu ifade edilerek, şu değerlendirmelerde bulunuldu:

"Gerçek şu ki şiddet ve Yahudi düşmanlığına sebep olduğu gerekçesiyle Kur'an-ı Kerimmerkezli başlatılan bu girişim, ilmi ve tarihi gerçeklere aykırı bir akıl tutulması halidir. Siyasigerekçelerle tesis edilmiş provokatif bir oyundur. Kur'an-ı Kerim etnik ve siyasi kimliklerleilgili değer yargıları ortaya koyan bir kanunname değil, insanın kendisine ve çevresindekilerekarşı sorumluluklarını belirleyen ilahi bir kılavuzdur. Bu ilahi kılavuzun 'Haksız yere bir insanıöldürmek bütün insanlığı öldürmektir.' düsturundan hareket eden İslam ümmeti, tarih boyuncatüm din mensuplarına adaletin ve merhametin ne demek olduğunu muhteşem örnekleriyle öğretmiştir. 'Yahudiliğin Altın Çağı' Müslümanların hakim oldukları Endülüs'te yaşanmış, yine 'Yahudilerin sürgün hayatı' İslam hilafetinin bayraktarlığını yapan Osmanlı Devleti tarafındansonlandırılmıştır."

- "Kitabımızın bir harfini dahi değiştirmeye kimsenin güç yetmez"

UMAD'ın, Kur'an-ı Kerim'e karşı başlatılan bu çirkin kampanyayı ve haddini bilmez tutumu en üst seviyede kınadığının altı çizilen açıklamada, "Kitabımızın bir harfini dahi değiştirmeye kıyamete kadar kimsenin güç yetiremeyeceğini ve buna yeltenenlerin ilahi hakikat güneşinin parlak ışığına karşı koyamayıp muhakkak hezimete uğrayacaklarını vurguluyoruz." ifadesi kullanıldı.

İslam ümmetinin bu gibi girişimler karşısında birlik ve beraberlik içinde bulunmasının önemine bir kez daha işaret edilen açıklamada, İslam düşmanlarının bu tür girişimlerinin yeni olmadığına dikkat çekildi.

Açıklamada, hem Doğu hem de Batı'da olsun bütün Müslümanların Kur'an-ı Kerim'in olduğu gibi korunmasına her türlü ilmi ve hukuki yolla sahip çıkmaları gerektiği gibi soğukkanlılıklarını da muhafaza etmelerinin gerektiği vurgulandı. Açıklamada ayrıca, "Bu tepkinin fiili bir şiddete dönüşmemesi,zaten zirvede olan İslam aleyhtarlığını iyice köpürtmemesi gerekmektedir." ifadeleri yer aldı.
Kaynak: AA