Büyükşehir'in Eli Burhaniye'ye Değecek
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu uzun zamandır beklenen Burhaniye ziyaretini dün gerçekleştirdi. Burhaniye’de bir dizi görüşme yapan Kafaoğlu, bürokratları ve teknik ekibiyle birlikte tüm gün ilçede incelemelerde bulundu.

Yapılan hizmetleri yerinde görmek ve 2018’de hayata geçirilecek projelerle ilgili yerinde tespit yapmak amacıyla Burhaniye’ye geldiğini belirten Kafaoğlu, Burhaniye’nin Ege Denizi’ne açılan en gözde turizm ilçelerinin başında geldiğini belirtti ve büyükşehir olarak ilçeye daha fazla yatırım yapılması gerektiğinin altını çizdi. Turizmde iddialı bir ilin mutlaka problemlerini çözmesi ve yeni projelere açık olması gerektiğini belirten Kafaoğlu, “Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyesi ve meclisin uyum içinde çalışması son derece önemli. Bir yerleşim yerinin girişiyle ve çıkışıyla modern bir şehir olabilmesi lazım. İnsanlar ilk önce o yerleşim yerinin yollarına, çevre düzenlemesine, parklarına yani yaşanabilir bir yer olup olmadığına bakar. Büyükşehir olarak Melih Pabuçcuoğlu Bulvarı’nın asfaltını bitirdik. Şimdi orta refüjleri yapıyoruz. Bulvarın yanındaki park ve rekreasyon alanı da bizim için önemli. Bu örnek proje için Başkan Uysal’ı kutluyorum. Proje, Burhaniye Belediyesi tarafından tamamlandı. Büyükşehir olarak biz de ihalesini yapıp, bu yıl inşaatına başlayacağız. Biraz önce sahayı gezdim, yerinde de gördüm. Bu projenin Burhaniye’ye ciddi güzellik katacağına inanıyorum. Bunun dışında kırsal mahallelerdeki asfalt ve kilit parke çalışmalarımız devam edecek. Asfalt olmayan yerler mutlaka asfaltlanacak. 2 bin kilometre asfaltla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Burhaniye’ye başka dokunuşlarımız, desteklerimiz de mutlaka olacak. Bize inanmaya ve güvenmeye devam edin” diye konuştu.
Başkan Uysal da Büyükşehir Belediye Başkanı Kafaoğlu’nu Burhaniye’de görmekten ve kendisini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Başkanımız yaptığımız çalışmaları yerinde görmek ve tespit etmek üzere ilçemize geldi. Büyükşehir bütün ekibiyle birlikte bugün burada. Göreve geldiğimiz günden bu yana canla, başla çalışıyoruz. Bugün eksiklerimizi tamamlamak için önümüzdeki sürede yapacağımız çalışmalarla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte yerinde incelemelerde bulunduk. Kendisine isteklerimizi ve taleplerimizi ilettik. Bu konuda Sayın Kafaoğlu her zaman yanımızda olmuştur. Önümüzdeki bir yıllık planlamamızı yaparak, eksik kalan taraflarımızı tamamlamaya gayret göstereceğiz ve inşallah önümüzdeki yılın sonunda verdiğimiz sözleri yerine getirmiş olmanın rahatlığı ve huzuru içinde halkımızın karşısına çıkacağız. Başkanımıza Burhaniye’ye gösterdiği ilgi ve alaka için teşekkür ediyorum” diye konuştu.
