Kocaeli AFAD Ekipleri 1 Gecede 5 Kişiyi Kurtardı
Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, Kartepe Kuzuyayla ve Yuvacık Aytepe’de mahsur kalan 5 kişiyi düzenledikleri operasyonla kurtardı.

Aynı saatlerde AFAD ekipleri Pamukova tarafından İzmit’e ulaşmaya çalışan 5 vatandaştan 6 saattir haber alınamadığı ihbarıyla harekete geçti. Bu sırada bölgede 3 kişilik bir grubunda araçlarıyla çamura saplandığı öğrenildi. Ayrıca bu 3 kişinin haber alınamayan 5 vatandaşın yakınları olduğu ve onları kurtarmak üzere yola çıktıkları belirlendi. İhbar üzerine hemen harekete geçen Kocaeli AFAD ekibi ilk önce yakınları için yola çıkan 3 kişiyi kurtardı.
5 vatandaşın mahsur kaldığı bölgeye ise ulaşmakta zorluk çeken ekipler sabah saatlerine doğru merkezden 8x8 amfibik araç talebinde bulundu. Araç olay yerine yaklaştığı sırada jandarma tarafından vatandaşların kendi imkanları ile kurtulduğu bilgisi geldi.
Öte yandan Kocaeli AFAD ekipleri tarafından yapılan hatırlatmada, off-road yapmak üzere kırsal bölgelere akın eden vatandaşların kurtarmayı yanlış anladıklarını ve araçların çekilmesi gibi bir çekici hizmeti vermediklerini, macera arayan vatandaşların bu hususa dikkat etmeleri gerektiği bildirildi.
