Hükümlüler Kamu Yararına Çalışacak

İzmir'in Ödemiş ilçesinde Cumhuriyet Başsavcılığı ve Kaymakamlık arasında imzalanan protokol gereği, denetimli serbestliği bulunan hükümlüler, kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalıştırılacak.

Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığı ile Ödemiş İlçe Kaymakamlığıarasında denetimli serbestlikte bulunan yükümlülerin kamuya yararlı bir işteücretsiz olarak çalıştırılmasına yönelik işbirliği protokolü imzalandı.

ÖdemişCumhuriyet Başsavcısı Tuğan Sarıca ve Kaymakam Kasım Fikret Dayıoğlu tarafındanimzalanan protokol kapsamında, Ödemiş Denetimli Serbestlik Müdürlüğündeinfazlarının tamamlanması için haklarında kamu yararına bir işte ücretsizolarak çalışma yükümlülüğü verilen bireyler, Kaymakamlık bünyesindeki kamu kuruluşlarına yerleştirilecek.

ÖdemişDenetimli Serbestlik Müdürlüğü kurum psikoloğu Sinem Akçadağ, yükümlülerininfazlarının tamamlanması sürecinin toplumla iç içe gerçekleşmesinin tekrar suça sürüklenmenin önüne geçmede önemli olduğunu vurguladı.

Kurum Müdürü Timuçin Göç ise destekleri için Kaymakam Kasım FikretDayıoğlu ve Ödemiş Cumhuriyet Başsavcısı Tuğan Sarıca ya teşekkür etti.

Kaynak: AA