Başkan Asya, Yeni TOKİ Alanında İncelemelerde Bulundu
Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Sosyal Konut Projesi kapsamında Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından yaptırılacak 381 konut, 1 cami ve 1 alışveriş merkezinin yapılacağı inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Söz konusu projenin tamamlanmasının ardından ikinci etabın da startının verileceğini belirten Başkan Asya, "İlimizin iki dere arasında sıkışmasına engel olmak ve çarpık yapılaşmanın önüne geçmek için imar planımızda kapsamlı değişikliklere gittik. Aynı zamanda yeni imar alanları açarak modern şehirleşmenin önündeki engelleri kaldırmış olduk. Bu kapsamda Kepenek ve Donatım köyü sınırlarında yeni yerleşim alanları oluşturmak için uzun uğraşlar verdik. TOKİ marifetiyle burada yapılacak yapıların şehrin gelişimine katkı sunacağını düşünerek girişimlerde bulunduk. Allah’a şükürler olsun görüşmelerimiz neticesinde söz konusu alanda yeni yapıların yapılması kararlaştırıldı. 2 etap olarak düşünülen çalışmaların birinci etabı geçtiğimiz aylarda ihale edildi. Yer tesliminin yapıldığı projenin uygulamaya başlandığını görmek bizleri mutlu etti" dedi.
Bu projeyle hem konut sıkıntısını gidermeyi hem de düşük gelirli ailelerin ev sahibi olmasını hedeflediklerini belirten Başkan Asya, "Aynı şekilde bu projemizin akabinde ikinci etabın uygulamaya alınması için çalışmalarımızı hızlandıracağız. İnşallah bu tür projelerle ilimizi daha modern bir görünüme kavuşturacağız ve vatandaşlarımızın konut ihtiyacını karşılayacağız. Projenin bu aşamaya gelmesinde emek veren herkese teşekkür eder, başlatılan çalışmaların sorunsuz bir şekilde tamamlanmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.
