Antalya'da 'Kadının Sesi Projesi'nin Zirvesi Yapıldı

AIESEC'ın Birleşmiş Milletlerin küresel hedeflerine hizmet eden uluslararası sosyal sorumluluk projeleri kapsamında düzenlenen Women InPower 'Kadının Sesi' Projesi'nin zirvesi Antalya'da gerçekleştirildi.

Akdeniz Girişimci İş Kadınları Derneği'nden (AGİDER) yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'de mevcut kadın erkek eşitsizliğini gidermek ve bu konuya dikkati çekerek toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla Antalya Kültür Merkezi'nde zirve düzenlendi.

Programa katılan 12 ülkeden 23 gönüllü, Antalya halkıyla yaptığı röportajları ve araştırmalarını sundu. AGİDER Genel Başkanı Figen Sayın Yıldıran da zirvede 'Toplumsal cinsiyet eşitsizliği' konulu sunum gerçekleştirdi.

Antalya Kadın Müzesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yeliz Gül Ege, Kadın ve Demokrasi Derneği il temsilcisi Zeynep Ayşe Taş ve AIESEC Türkiye Genel Başkanı Ezgi Doğan da sunum yaptı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen AGİDER Genel Başkanı Yıldıran, Türkiye'deki kadınların iş dünyasında, siyasette, ekonomide ve kültürel alanlardaki konumunu anlattı.

Dünya Ekonomik Forumu'nun geçen yıl 144 ülkede gerçekleştirdiği küresel cinsiyet eşitsizliği raporuna değinen Yıldıran, 'Dünya Ekonomik Forumu her yıl ülkeleri değerlendiriyor. Türkiye küresel cinsiyet eşitsizliği raporunda 130. sırada yer alıyor. Ekonomik katılım ve fırsat eşitliğinde 129, eğitimde fırsat eşitliğinde 109. sırada yer alıyor. İş gücüne katılımda ise 133. Bu veriler yeterli değil. Ancak daha iyi işler yapabiliriz.' değerlendirmesinde bulundu.

Yıldıran, sürdürülebilir ekonomiyi başaran ülkelerin çok başarılı olduğunu, Türkiye'de de buna yönelik çalışmalar yapıldığını kaydederek, kadının sürdürülebilir ekonominin anahtarı olduğuna dikkati çekti.

Kaynak: AA