AK Parti İzmir Milletvekili Sürekli Açıklaması

'(FETÖ/PDY mensuplarının yargılandığı davalara ilişkin) FETÖ'nün yazdığı bir tiyatro oynanıyor mahkemelerde. Ama Türk adaletine güvenimiz sonsuz. Yargı süreci tamamlandığında bu hainlere hak ettikleri ceza verilecektir. Adalet yerini bulacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın'

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensuplarının yargılandığı davalara ilişkin, 'Yargı süreci tamamlandığında bu hainlere hak ettikleri ceza verilecektir. Adalet yerini bulacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.' dedi.

Sürekli, Hukuki Araştırmalar Derneği'nin (HUDER) iftar programında yaptığı açıklamada, geçen nisan ayında gerçekleştirilen referandumla Türkiye'nin önünün açıldığını, ekonomik getirilerin yanında yargı anlamında da ülkede önemli gelişmelerin yaşanacağını belirterek, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin istiklal, istikbal, istikrar, güçlü yargı, yürütme ve yasama için değerli olduğunu dile getirdi.

CHP'nin Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşünü eleştiren Sürekli, adaletin tecellisi ve hukukun hayata geçmesi için 15 Temmuz'da bile açık olan parlamentonun kullanılması gerektiğini savunarak, adaleti başka yerlerde aramanın yanlış olduğunu söyledi.

Sürekli, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY mensuplarına umut aşılamak için çeşitli safsataların uydurulduğunu ancak her şeye rağmen Türk milletinin, güvenlik güçleri ve yargı mensuplarının bu örgüte karşı mücadelesinin devam edeceğini vurguladı.

Sürekli, FETÖ/PDY terör örgütü ve darbe teşebbüsü davalarında sanık savunmalarını bir hukukçu olarak yakından takip ettiğine belirterek, 'Sanıkların savunmalarında tek elden çıktığı belli olan bir savunma mekanizması hayata geçtiğini görüyoruz. Duruşma salonlarında senaryosu aynı olan bir tiyatro oynanıyor, FETÖ'nün yazdığı bir tiyatro oynanıyor mahkemelerde. Ama Türk adaletine güvenimiz sonsuz. Yargı süreci tamamlandığında bu hainlere hak ettikleri ceza verilecektir. Adalet yerini bulacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.' ifadelerini kullandı.

Programa Sürekli'nin yanı sıra, AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, HUDER Genel Başkanı Hüseyin Kaya, HUDER İzmir Şube Başkanı Abdulvahap Karakuş, dernek üyeleri ve bazı avukatlar katıldı.
Kaynak: AA