Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Cubeyr, Fas'ta

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, İslam ve Arap ülkeleri ile ABD arasında düzenlenecek zirveye, Fas Kralı 6. Muhammed’i davet etti.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Fas’ın başkenti Rabat’ta bulunan Cubeyr, Faslı mevkidaşı Nasır Burita ile bir araya geldi.

Cubeyr, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısı toplantısında, “Kral Selman Bin Abdulaziz’in, 21 Mayıs’ta Suudi Arabistan’da İslam ve Arap ülkeleri ile ABD arasında düzenlenecek zirveye Fas Kralı 6. Muhammed’e davet mesajını iletmek üzere buradayım. Ayrıca iki ülke ilişkilerinin daha ileriye taşınması için bir dizi görüşmeler gerçekleştireceğim.” dedi.

Burita ise Cubeyr’in ziyaretinin, Fas Kralı 6. Muhammed ile Suudi Arabistan Kralı Abdulaziz arasında devam eden sürekli koordinasyonun göstergesi olduğunu belirtti.

Fas'ın Kral Abdulaziz’in yaptığı işleri desteklediğini dile getiren Burita, “Sayın Cubeyr’in ziyaretinde iki ülke arasında devam eden çalışmaları tekrar ele almak için fırsat bulduk. Fas ve Suudi Arabistan arasında birçok alanda işbirliği devam ediyor.” diye konuştu.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, geçtiğimiz cuma günü ABD Başkanı Donald Trump'ın ülkesine yapacağı ziyarete ilişkin açıklamalarda bulunmuş ve bu ziyareti “tarihi' olarak nitelendirmişti. Trump’ın ziyareti sırasında 'İkili zirve, Körfez ülkeleriyle bir araya geleceği zirve ve İslam ülkeleri liderleriyle görüşeceği zirve' olmak üzere 3 zirve gerçekleştirileceğini belirtmişti.

Kaynak: AA