Fatih Belediyesi'nden Şehit Yakınları Ve Gazilere İftar

Belediyenin düzenlediği programda, şehit yakınları ve gaziler iftarlarını birlikte açtı.

Fatih Belediyesi tarafından şehit yakınları ve gazilere iftar verildi.

Topkapı Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen etkinliğe, İlçe Kaymakamı Ahmet Ümit, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve çok sayıda şehit yakını ile gazi katıldı.

Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Demir, tüm şehitlerini ile ailelerini ve gazileri saygıyla andığını belirterek, programda bulunmaktan büyük bir onur duyduğunu söyledi.

Demir, her akşam Fatih'in değişik bölgelerinde, değişik semtlerinde, değişik mahallelerinde Fatihlilerle, binlerce vatandaşa sofra kurduklarını anlatarak, 'Bu ramazanı mümkün olduğunca bütün Fatihlilerimizle birlikte geçirmeye gayret ediyoruz. Ama bu akşam başka bir akşam. Bu akşam vatanımızı, bayrağımızı, devletimizi, özgürlüğümüzü ve her şeyimizi borçlu olduğumuz insanların yakınları ile birlikteyiz. Bunu asla unutmak mümkün değil. 15 Temmuz'daki o menfur saldırıyı, o kalleş saldırıyı yaşayanlardan olarak, bu hainler eğer başarmış olsalardı şu anda bulunduğumuz bölgede hepimizin hiçbir özgürlüğü olmayacaktı. Hiçbirimizin vatanı olmayacaktı. Bunların gerçek amacı, 50 yıldır bu ülkenin üzerinde yaptıkları çalışmanın nedeni, asıl gayeleri bu ülkeyi parçalamaktı. Bu ülkeyi Suriye gibi asla kontrol edilemez bir ülkeye dönüştürmekti. Bizim ülkemizin Suriye gibi olduğunu düşünebiliyor musunuz. Bizim ülkemizin Libya gibi olduğunu. Şu anda burada birlikte isek, şu anda Fatih Sultan Mehmet Han'ın İstanbul'u fethettiği şu topraklar tam da askerlerinin giriş yerinde birlikteysek bunu kahramanlarımıza borçluyuz. Tarihte de kahramanlarımıza borçluyuz. Şu anda da kahramanlarımıza borçluyuz.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA