Maden Şehidinin Oğluna Ziyaret

İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur, Soma'daki faciada babasını yitiren ve doğuştan sağlık problemleri yaşayan Ali Gezgin'i evinde ziyaret etti.

Maden şehidi Şerif Sezgin'in oğlu 6 yaşındaki Ali Gezgin'i İzmir'in Kınık ilçesi Köseler Mahallesindeki evinde ziyaret eden Salnur, Gezgin ailesiyle bir süre görüştü.

Soma'da hayatını kaybeden 301 madenciyi rahmetle andıklarını ifade eden Salnur, sağlık problemi olan şehit ailelerini yakından takip ettiklerini, bir çoğunun sağlık sorunlarının çözüldüğünü ifade etti.

Ali'nin de doğuştan işitme sorunu, dudak yarığıyla çene ve dudak yapısındaki sorun nedeniyle konuşma güçlüğü yaşadığını kaydeden Salnur, dudağındaki sorunun bir operasyonla giderildiğini, işitme cihazı takıldığını, çene ve damak yapısındaki sorunun çözümü için ise 6 yaşına girmesinin beklendiğini kaydetti.

Operasyon için Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden ileri bir tarihe gün verildiğini dile getiren Salnur, bu tarihin mümkün olduğu kadar erkene çekilmesi için çalıştıklarını belirtti.

Şehit madencinin eşi Zehra Gezgin ise, sağlık ekiplerinin ilgisinden memnun olduklarını, oğlunun bir an önce sağlığına kavuşmasını istediğini belirtti. ​

İlkokul 1. sınıfa giden Ali Gezgin de, eğitimini tamamlayarak öğretmen olmak istediğini söyledi.

Kaynak: AA