Kalemdar Camii Ve Külliyesinin Temeli Atıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle yaptırılan ve 4 bin 500 kişinin aynı anda namaz kılabileceği Kalemdar Camii ve Külliyesinin temeli törenle atıldı.

Merkez Osmangazi ilçesine bağlı Yunuseli Mahallesi'nde gerçekleştirilen temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, inşaatı tamamlandığında meydana çıkacak yapının kentin en büyük camisi olacağını söyledi.

Caminin ibadet etmenin yanında geleneksel değerlerin de yaşatılacağı, çevresine hayat veren bir yapı haline geleceğini anlatan Altepe, 'Türk kültüründe camiler, hiçbir zaman sadece ibadet yapılıp kapılarına kilit vurulan yerler olmadı. Bu alanlar, ibadetin yanında hem bir eğitim kurumu, hem de sosyal ve kültürel faaliyetlerin merkezi mekanlar oldu.' diye konuştu.

Daha sonra Bursa İl Müftüsü İzani Turan'ın yaptığı duanın ardından caminin temeli, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Altepe, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay tarafından atıldı.

Kalemdar Camii ve Külliyesi 12,5 dönümlük alan içinde, 4 bin 100 metrekarelik alana yapılacak cami külliyesinde, aşevi, öğrenci yurdu, konferans salonu, kütüphane, misafirhane, Kuran-ı Kerim eğitim merkezi, spor tesisi ve havuz yer alacak.

Kaynak: AA