Kılıçdaroğlu: Bu sorunun yanıtını Bahçeli vermeli

CHP lideri Kılıçdaroğlu, anayasanın ilk 4 maddesinin de değiştirilmek istendiğini savundu ve "Bu sorunun yanıtını vermesi gereken Devlet Bahçeli'dir" dedi.

Kılıçdaroğlu: Bu sorunun yanıtını Bahçeli vermeli
Kılıçdaroğlu: Bu sorunun yanıtını Bahçeli vermeli
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da muhtarlar ve hemşeri dernekleri temsilcileriyle bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

'Soruyorlar yerel yönetimlere bu anayasa değişikliği ne getiriyor. Bu anayasa değişikliği bu ülkenin hangi sorununu çözüyor, hiçbir sorununu çözmüyor. Bu anayasa değişikliği gerçekleştiğinde Türkiye'nin şu sorunu çözülecek desinler. Terör, ekonomi sorunu mu çözülecek? Rejim değişecek, tek adam rejimine geçeceğiz. Çözen değil sorun yaratan bir anayasa değişikliği ile karşı karşıyayız. Çocuklarımıza nasıl bir Türkiye bırakacağız?

Tüm yatırımlar İstanbul'a yapılıyor. Acaba Ankara'yı da mı taşıyacaklar diye düşünülüyor. Bu değişiklikleri yapıyoruz ama asıl amacımız ilk 4 madde dediler. TBMM'de söylüyor. Bu sorunun yanıtını vermesi gereken Devlet Bahçeli'dir. Ben milliyetçilerin vatana bağlılığını biliyorum. Bu konuda en ufak endişem yok.

Ülkelerini seviyorlar. Milliyetçilik nedir? Kendi ülkesinin çıkarlarını savunmaktır. Ankara'yı neden başkent seçtik? Merkez Bankası'nı bile İstanbul'a taşımak istediler. Ankara boşuna mu başkent yapıldı. Bu değişikliklerin oylanmasında dikkatli ve sorumlu davranmalıyız.

Devletin işleyişi ve yapısını bir kişi değiştirecek. Uygar dünyadan kopuyoruz. Türkiye cumhuriyeti bu kadar ucuz bir devlet midir? Türkiye yalnızlaşıyor. Durup dururken Suriye ile kavga ettik. Faturayı Suriyeliler, Suriye'deki Türkmenler, ticaret erbabları ve hep beraber ödedik. 4 milyon Suriyeli var, ne olacakları belli değil.

Evet çıkarsa Suriyelilere vatandaşlık verilecek. Suriyelilere vatandaşlık verilmesini istemeyen hayır oyu verecek. Rusya, İran, Bulgaristan bakın hepsiyle kavgalıyız. Sayın Cumhurbaşkanı 'Bu tutumunuz devam ederse kendi ülkenizde rahat gezemezsiniz' dedi. Bu ne demek? Yani El Kaide'den, IŞİD'den ben sorumluyum mu demek istiyor. Bu işin sağı solu partisi yoktur. Ben rahatsız olduğum kadar Adalet ve Kalkınma Partisi ile MHP'ye oy verenler de rahatsız. Diline hakim olamayan devleti iyi yönetemez. Niye biz dünyayla kavgalıyız. Niye böyle bir dil kullanıyoruz? 80 milyonu temsil eden bir kişinin sözlerinin ağırlığı olmalı. Büyükelçimizi çağırdılar, ne diyecek?

Bu işin sağı solu partisi yoktur. Ben rahatsız olduğum kadar Adalet ve Kalkınma Partisi ile MHP'ye oy verenler de rahatsız. Diline hakim olamayan devleti iyi yönetemez. Niye biz dünyayla kavgalıyız. Niye böyle bir dil kullanıyoruz? 80 milyonu temsil eden bir kişinin sözlerinin ağırlığı olmalı. Büyükelçimizi çağırdılar, ne diyecek?

Son 2.5 yılda ekonomi ne duruma geldi? Rusya ile kavga ettik, sonra özür diledik, el etek öptük. Bu benim ağırıma gidiyor. 18 yaşındaki kişi milletvekili olsun ama niye askerlikten muaf oluyor? Bizim itiraz ettiğimiz nokta bu. Garibanın çocuğu askere giderken El Bab'a göndermesini biliyorsun. Birilerinin çocuğu ömür boyu askerlikten muaf olacak, bu beni rahatsız ediyor. Kılıçdaroğlu gençlere karşı diyorlar. Askere gitse hiçbir itirazım yok.

Hiçbir bakan, hiçbir bakan yardımcısımilletvekili olamayacak ama bunlar ömür boyu dokunulmaz olacak ama milletvekilinin dokunulmazlığı görev yaptığı süreyle sınırlı. 4 yılsa 4 yıl. Seçilemezse savcı çağırır buyur hesabını ver der. Bunlara hayat boyu kimse dokunmayacak. Sandığa gidip oy kullanacak olan bütün vatandaşlarıma sesleniyorum, buna karşıysa gidip hayır oyunu kullanacaksın.

Evet oyunu artırmak için Hollanda ile kavga ettiler. Oylarımızı artırdık bu kadar yeter dediler. Fatura orada yaşayan Türklere çıkıyor. Almanya ile kavga ettiler. Her seferinde fatura yurtdışında yaşayan Türklere çıkarılıyor.'