İzmir'de 'Ticaret Müşavirleri Buluşması'

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Ünlütürk: 'Küresel ekonomide yaşanan durgunluk ve bunun sonucunda ihracat rakamlarında arzu edilen artışın sağlanamaması, firmalarımızı yeni pazarlar bulma konusunda daha agresif bir çalışmaya yönlendiriyor'.

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, küresel ekonomide yaşanan durgunluk sonucu arzulanan ihracat rakamlarına ulaşılamadığını belirterek, 'İhracat rakamlarında arzu edilen artışın sağlanamaması, firmalarımızı yeni pazarlar bulma konusunda daha agresif bir çalışmaya yönlendiriyor.' ifadelerini kullandı.

EİB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Ekonomi Bakanlığı iş birliğiyle İzmir'deki bir otelde düzenlenen Ticaret Müşavirleri Buluşması'nda geçmiş dönem ticaret müşavirleri ile ihracatçı firma yetkilileri bir araya geldi.

EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ihracatını artırmak için yıllarca gece gündüz çalışan ticaret müşavirlerinin deneyimini ihracatçılara aktarabilecekleri bir zemin oluşturmak istediklerini belirtti.

Ünlütürk, şunları kaydetti:

'Ticaret Müşavirleri Buluşması'na 2016 yılında başladık. Geçen yılki uygulamaya ihracatçı firmalarımızın gösterdiği yoğun ilgi nedeniyle bu etkinliği her yıl yapma kararı aldık. Etkinliğimize Türkiye'nin dört bir tarafından firmalarımız ilgi gösterdi. Küresel ekonomide yaşanan durgunluk ve bunun sonucunda ihracat rakamlarındaki arzu edilen artışın sağlanamaması firmalarımızı yeni pazarlar bulma konusunda daha agresif bir çalışmaya yönlendiriyor. Bu yıl davet ettiğimiz ticaret müşavirlerimizin görev yaptığı 14 ülke, Türkiye'nin toplam ihracatından yüzde 30 pay alıyor. Böylesi etkinliklerle bu ülkelerin ithalatından aldığımız payı artırmayı hedefliyoruz.'

Buluşmaya Japonya, Amerika Birleşik Devletleri, Çin, Hindistan, Hollanda, İran, İtalya, Fransa, Romanya, Mısır, Avusturya, Tunus, Romanya, Yunanistan ve Şili'de 3-4 yıl süreyle Ticaret Müşaviri olarak görev yaptıktan sonra yurda dönen isimlerin katıldığı ve Ege İhracatçı Birlikleri üyesi 50 firma ile yüzlerce ikili görüşme gerçekleştirdiği bildirildi.
Kaynak: AA