'Erdoğan Sonrası Türkiye'yi Sigortalıyoruz'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ’ne istediniz de yapamadınız’ eleştirileriyle ilgili, "Kendisini düşünen insan bu kadar yaptırım koymaz. Biz memleketi düşünüyoruz, yarınları düşünüyoruz. Recep Tayyip Erdoğan sonrası Türkiye’yi sigortalıyoruz, bu sistemle" dedi.

Çavuşoğlu, 16 Nisan’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Referandumu ile ilgili bilgilendirmelerde bulunarak, yeni sistemde kurdukları dengeyle kimsenin yetkisi ve gücünü suistimal edemeyeceğini belirtti.
Çavuşoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Kendisini düşünen insan bu kadar yaptırım koymaz. Biz memleketi düşünüyoruz, yarınları düşünüyoruz, Recep Tayyip Erdoğan sonrası Türkiye’yi sigortalıyoruz, bu sistemle. Şuan Türkiye’de tüm zorluklara, hainliklere, teröre rağmen istikrar varsa Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü karakteri ve liderliğindendir. Aynı şekilde tek başına iktidardandır" dedi.
“3-4 TANE GENCİMİZİN MECLİSE GİRMESİ DİNAMİZM DEMEKTİR"
Bakan Çavuşoğlu, seçilme yaşının yeni sistemde 18’e indirilmesiyle ilgili olarak: "3-4 tane gencimizin Meclise girmesi dinamizm demektir. Tecrübeyle dinamizmin birleştireceksiniz. Çağ değişiyor. Ben 15 senedir siyasetin içindeyim. Kendim görüyorum ki yavaş yavaş statüko başlıyor. Yenilemesi lazım insanın kendisini. O yüzden 3 dönem kuralını ben çok destekliyorum. Sistemin yenilenmesi lazım, milletvekillerinin yenilenmesi lazım, yeni dinamizm gelmesi lazım. Tecrübeyle yeni vizyonları birleştirmemiz lazım. Biz geleceğe umutla bakarken, en çokta gençlerimizin, kadınlarımızın Türkiye’ye olan inancı, aşkı ve vizyonuna güveniyoruz. Bu aşka tüm zorlukları aşacağız."
Toplantı sonunda Bakan Çavuşoğlu’na Türk bayrağı tablosu ve İpsala pirinci takdim edildi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve beraberindekiler Keşan İlçesi’ndeki toplantının ardından karayoluyla Çanakkale’nin Gelibolu İlçesi’ne geçti.
(Turgay Balcı/İHA)
