Vali Çelik Açıklaması 'Yeni Yatırımlarla Sağlık Hizmeti Daha İleriye Götürülecek'

Eskişehir Valisi Azmi Çelik, devlet hastaneleri, Osmangazi Tıp Fakültesi ve özel sağlık kuruluşlarının Eskişehir’in bölgede sağlık merkezi haline gelmesinde önemli payı bulunduğunu belirterek, "Bu yıl hizmete girmesi planlanan 600 yataklı modern Yunus Emre Devlet Hastanesi ile yapımı devam eden bin 81 yataklı şehir hastanesi yatırımlarıyla, verilen sağlık hizmeti daha ileriye götürülecektir" diye belirtti.

Vali Çelik, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, günümüzde sağlık hizmetlerinin etkin ve kaliteli olması ve bu hizmetlere ulaşabilme kolaylığının, o toplumun kalkınmışlığına, insan ve insan hayatına verilen önemin göstergesi olduğunu anlattı. Eskişehir’deki devlet hastaneleri ve Osmangazi Tıp Fakültesinin yanı sıra özel sağlık kuruluşlarının, Eskişehir’de hasta ve hekim memnuniyetini sağlayarak kendi bölgede sağlık merkezi haline gelmesinde önemli payı bulunduğunu ifade eden Çelik, "Bu yıl hizmete girmesi planlanan 600 yataklı modern Yunus Emre Devlet Hastanesi ile yapımı devam eden 1081 yataklı şehir hastanesi yatırımlarıyla, verilen sağlık hizmeti daha ileriye götürülecektir. Ayrıca 27 adet 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunda 50 ambulans aracımız bulunmakta olup bunun 4’ü eğitim ambulansı olarak kullanılmaktadır. İlimiz genelinde 248 adet aile hekimliği birimi, Ağız Diş Sağlığı Hastanesi, AMATEM, KETEM, dış ilçelerimizde hastaneler ve diğer sağlık kuruluşlarımız hizmet vermektedir. Yatağa bağımlı hastaların kendi evlerinde aile ortamında tıbbi bakımlarını sağlamak üzere ‘Evde bakım hizmeti’ verilmekle, bugüne kadar 87 bin civarında ziyaret gerçekleştirilmiştir.

Fiziksel aktiviteyi arttırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla ilimiz okullarına 2845 adet bisiklet dağıtılmıştır" diye belirtti.

Yüreği insan sevgisiyle dolu ve böylesine zor görevi yerine getiren sağlık çalışanlarının, sağlık sisteminin bu günlere gelmesinde büyük katkı sağladığını anlatan Vali Azmi Çelik, şunları anlattı;

"Ülkemizin yetiştirdiği çok değerli bilim adamları ve hekimlerimiz sadece ülkemizde değil, dünyanın birçok ülkesinde başarılarını kanıtlamış ve ülkemiz adına gurur kaynağı olmuşlardır. Bu düşüncelerle, insan sağlığı için büyük bir sabır, hoşgörü ve özveriyle meslek onuruna yakışır şekilde fedakarca hizmet eden, hastasının ıstırabını dindirmeden mesaisini bitirmeyen değerli hekimlerin, hemşirelerin, hasta bakıcıların ve tüm sağlık çalışanlarının ‘14 Mart Tıp Bayramı’’nı en içten dileklerimle kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.”
Kaynak: İHA