Taştepe Açıklaması 'Aile İnsanları Toplumsal Yaşama Hazırlayan Bir Okul'

Aile ve Sosyal Politikalar Adana İl Müdür Yardımcısı Faruk Taştepe, ailenin insanları toplumsal yaşama hazırlayan bir okul olduğunu bu nedenle aile eğitim programlarının önemli olduğunu söyledi.

Taştepe Açıklaması 'Aile İnsanları Toplumsal Yaşama Hazırlayan Bir Okul'
Adana’nın Kozan ilçesinde, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Aile Eğitim Programları kapsamında Kozan Ticaret Borsası salonunda düzenlenen konferansın açış konuşmasını yapan Taştepe, insanın ilk eğitim yuvasının ve toplumun temel yapı taşının aile olduğunu söyledi.

Ailenin insanları toplumsal yaşama hazırlayan bir okul olduğunu da kaydeden Taştepe, ailenin temelinde taşların sağlam olmasının önemine dikkat çekti. Ailenin ülkemizde ve dünyada evrensel bir kurum olduğunu da hatırlatan Taştepe, yapılan araştırmalar neticesinde ailelerde kültürel, ekonomik, sağlık ve hukuksal sorunlar nedeniyle dünyada meydana gelen evliliklerin yüzde 45’in de boşanmaların yaşandığını kaydetti.

Taştepe, aile eğitim programlarının bu kapsamda önemli yere sahip olduğunu da vurguladı.

Daha sonra Hatay Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezinde görevli İzman Sosyal Çalışmacı Cemile Güvercin Sayın, “Aile Eğitim Programı” konulu konferans verdi.

Konferans sonunda Aile ve Sosyal Politikalar Adana İl Müdürlüğü tarafından aile eğitim programı kapsamında hazırlanan görsel tabloların sergisi gezildi.
Kaynak: İHA