GSO Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu Açıklaması

'Ocak ayında 493 milyon 909 bin dolarlık ihracat yapıldı. Halen 2014 Ocak ayı ihracat seviyelerine ulaşamadık, ama aşağı yönlü inişten yukarı doğru çıkan bir trendi inşallah yakalamış olacağız'

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, 'Ocak ayında 493 milyon 909 bin dolarlık ihracat yapıldı. Halen 2014 Ocak ayı ihracat seviyelerine ulaşamadık, ama aşağı yönlü inişten yukarı doğru çıkan bir trendi inşallah yakalamış olacağız.' ifadesini kullandı.

GSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre Konukoğlu, şubat ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında şehit olan askerlere Allah’tan rahmet diledi.

Vatan uğruna canlarını veren şehitlerin haklarının ödenemeyeceğini vurgulayan Konukoğlu, iş adamlarının da ekonomiyi güçlü tutmak için mücadele etmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi Şurasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'istihdam seferberliği' başlattığını anımsatan Konukoğlu, yeni istihdam yaratacak kuruluşlara önemli destekler verildiğini, yeni işe alınan her kişi için asgari ücret üzerindeki bütün prim ve vergi yükünü devletin ödeyeceğini ifade etti.

- 'İhracatta trend yukarı yönlü'

İhracat rakamlarına da değinen Konukoğlu, şunları kaydetti:

'Ocak ayında beklentilerin üzerinde bir performansla, yüzde 16 oranında artışla 493 milyon 909 bin dolarlık ihracat yapıldı. Halen 2014 Ocak ayı ihracat seviyelerine ulaşamadık, ama aşağı yönlü inişten yukarı doğru çıkan bir trendi inşallah yakalamış olacağız. Şu anda şubat ayı ihracatı artı seyrediyor. İnşallah bu ay sonunu da artıyla kapatırız. Ortadoğu ülkelerine yüzde 22,7, AB ülkelerine yüzde 8,5, Afrika ülkelerine yüzde 2,2, Amerika ülkelerine yüzde 4,2, Türk Cumhuriyetlerine yüzde 88,7, eski Doğu Bloku ülkelerine yüzde 93 ve diğer Avrupa ülkelerine yüzde 41,9 ihracat artışı gerçekleştirildi. İnşallah bunu yıl sonuna kadar devam ettiririz.'

Konukoğlu, Irak’a ihracatta da uzun bir aradan sonra ilk defa artıya geçtiklerini ve bu ülkeye yaptıkları dış satımın ocak ayında yüzde 13,8 oranında artarak 125 milyon 968 bin dolara çıktığını bildirdi.

Kaynak: AA