Dünyaca Ünlü Besteci Eugen Doga Yenimahalle'de Konser Verecek
Romanya’nın dünyaca ünlü bestecisi ve kompozitörü Eugen Doga, Yenimahalle Belediyesi ile yapacağı konser görüşmeleri için Türkiye’ye geldi.

Atatürk için bestelediği eserini ilk kez seslendirecek
Sonrasında Yaşar ile Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’ne giden Doga, burada salonları gezdi. Yenimahalle’nin salonlarını çok beğenen ünlü besteci, salonda bulunan piyanonun başına geçerek mini bir konser verdi. Kulakların pasını silen Doga, mini dinletisinin ardından Yaşar ile konser görüşmesi yaptı. Konserin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda yapılması kararlaştırıldı.
Konserinde gerçekleştireceği sürprizi de açıklayan sanatçı, “19 Mayıs’ta Mustafa Kemal Atatürk için bestelediğim eserimi ilk kez seslendireceğim. Bu eser Türk milletine hediye olsun. Şimdiden konserime tüm vatandaşları davet ediyorum” diye konuştu.
“Dünya devlerini salonlarımızda ağırlamaktan gurur duyuyorum”
Ziyaret sonunda Doga ve Büyükelçi Gorea’ya Atatürk baskılı saat, İngilizce "Atatürk’ün Hayatı" kitabı ve YENİMEK kursiyerlerinin el emeği göz nuru tablo hediye eden Yaşar, “Dünya devlerini salonlarımızda ağırlamaktan, Yenimahallelilerle buluşturmaktan gurur duyuyorum. 19 Mayıs’ta hep birlikte unutulmaz filmlerin müziğini yapan ve Atatürk için bestelediği eserini ilk kez seslendirecek olan ünlü besteciyi dinleyeceğiz. Atamıza bestelenen eseri dinleyecek olmak şimdiden bize heyecan veriyor” dedi.
