Bakan Soylu: Kılıçdaroğlu Ataşehir konusunda yalan söylüyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kılıçdaroğlu'nun Ataşehir konusunda yalan söylediğini ifade ederek, "Eğer böyleyse ben istifa edeceğim, Değilse sen istifa edecek misin?" diye sordu.

Bakan Soylu: Kılıçdaroğlu Ataşehir konusunda yalan söylüyor
Bakan Soylu: Kılıçdaroğlu Ataşehir konusunda yalan söylüyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu NTV canlı yayınında Ateşehir Belediyesi hakkındaki yolsuzlukları inkar etti, belediye başkanı Battal İlgezdi'ye sahip çıktı.

'Her belediye başkanı hakkında inceleme de yapılabilir, soruşturma da yapılabilir' diyen Kılıçdaroğlu, 'Biz özel bir eleştiri getirmedik inceleme yaptılar diye. Hiç itirazımız yok. İçişleri Bakanı'nın saydığı unsurların tamamından belediye başkanı hakkında soruşturma açılmış ve takipsizlik kararı verilmiş. Her soruşturma yapılan belediye başkanı niye açığa alınır, o zaman hepsini açığa alsınlar. Yeniden soruşturabilirsiniz' ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, 'Bir değil en az 4 konu orada var. Ben konuşmadan önce Battal Bey'e sordum, o da getirdi dosyayı teslim etti. Mahkeme kararları ve iddiaları tek tek koydu. Mahkeme kararı var, nasıl ikna olmayacağım' dedi.

'Siz Man Adası'nı tartışmadan uzak tutmak ve İçişleri Bakanı olarak koltuğunuzu sağlam tutmak için ortaya atıyorsunuz' suçlamasında bulunan Kılıçdaroğlu, 'Ben bizim belediye başkanlarımızın iyi görev yaptıklarını düşünüyorum. 1 belediyemize gelen müfettiş sayısı 100'ü geçti. Bir oda ayırın, bütün belgeleri verin dedim. İki mesaj verdim, bir, harcadığınız her kuruşun hesabını belde halkına vereceksiniz. İki, hiçbir ayrım yapmayacaksınız. Hatta size oy vermeyen varsa oraya daha fazla hizmet götürün. Yolsuzluk varsa bize söylesinler en çok biz gideriz yolsuzluğun üzerine' şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun canlı yayındaki bu açıklamalarına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan anında karşılık geldi. Soylu, Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

Bakan Soylu: Kılıçdaroğlu Ataşehir konusunda yalan söylüyor