Canik İmam Hatip Ortaokulu Ek Binası Açıldı

Samsun Valisi Osman Kaymak, "İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın bahsettiği gibi 2019'un sonunda Samsun'da ikili eğitimden tekli eğitime geçmiş olacağız." dedi.

Kaymak, Canik Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Canik İmam Hatip Ortaokulunun 18 derslikli ek binası ve sosyal donatılarının açılış törenine katıldı.

Burada konuşan Kaymak, okulun öğrenci, öğretmen ve velilere hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Samsun'da yaklaşık 4 ay önce göreve başladığını ve kenti tanımaya çalıştığını ifade eden Kaymak, kentin sorunlarını çözmek için gece gündüz mücadele ettiklerini ifade etti.

Kaymak, Samsun'da yaklaşık 260 bine yakın öğrencinin eğitim gördüğünü ve geleceğe hazırlandığına ifade ederek, "Tekli eğitime geçme konusunda çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın bahsettiği gibi 2019'un sonunda Samsun'da ikili eğitimden tekli eğitime geçmiş olacağız. Bu çok önemli. Çocuklarımız daha rahat bir ortamda sabah erkenden kalkmadan okullarımız da rahat bir şekilde kullanılacak. Bu da ilimizde başarıyı arttıracaktır." dedi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç de eğitime verdikleri desteğin karşılığını siyaseten beklemediklerini gelecek için eğitime katkı sunduklarını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından okulun ek bina ve sosyal donatılarının açılış kurdelesi kesildi.

Törene, Canik Kaymakamı İlhan Turgut, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, daire müdürleri, davetliler ile öğrenci ve veliler katıldı.

Kaynak: AA