Cumhuriyetin Yıl Dönümünü Pedal Çevirdiler

Kütahya’da, belediyenin öncülüğündeki bir grup, Cumhuriyetin 94. yıl dönümünü pedal çevirerek kutladı.

Kütahya Belediyesi Gençlik Spor Müdürlüğünün organizasyonunda Zafer Meydanı'nda bisikletleriyle bir araya gelen vatandaşlar, Fatih Sultan Mehmet ve Dumlupınar Bulvarları ile Zafertepe Mahallesi'nden geçerek mesire alanına ulaştı.

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Bayramı'nı kutlama etkinlikleri çerçevesinde bisiklet turu düzenlediklerini söyledi.

Etkinliğe bisiklet sporunu sevenlerle, milli sporcuların yanı sıra vatandaşların da ilgi gösterdiğini dile getiren Saraçoğlu, şöyle konuştu:

"Biz burada bir farkındalık oluşturmak istedik. Cumhuriyetimizin yıldönümleri çeşitli etkinliklerle her yıl kutlanıyor. Bu yıl değişiklik olsun, gençlerimizi ve vatandaşlarımızı kutlamalara gönüllü olarak dahil etmek amacıyla bu etkinliğimizi düzenledik. 30 Ağustos Zafer Bayram'ında da Çamlıca mesire alanımızda 5 kilometrelik bir doğa yürüyüşü düzenlemiştik. İnşallah bundan sonra da milli bayramlarımızı bu tür etkinliklerle kutlamanın gayreti içerisinde olacağız. Etkinliğimize katılan tüm herkese çok teşekkür ediyorum. Herkesin Cumhuriyet Bayramı'nı tebrik ediyorum."

Türkiye Bisikletliler Derneği Kütahya İl Temsilcisi Hasan Hüseyin Cengiz, etkinliği düzenledikleri için Saraçoğlu’na plaket takdim etti.

Etkinlik, mesire alanında sunulan ikramlar ve kent merkezine dönüşün ardından sona erdi.

Kaynak: AA