Eğitimdeki Temel Felsefe İyi İnsan Yetiştirmek
Manisa’nın Kula ilçesinde gerçekleştirilen okul müdürleri toplantısında konuşan Kula Kaymakamı Osman Güven okullardaki öğretim kadar eğitimin de çok önemli olduğunu ve eğitimdeki temel felsefenin iyi insan yetiştirmek olduğunu belirtti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Sümen yaptığı açılış konuşmasında, “Yöneticiler olarak sorumluluğumuz altındaki öğrenci ve öğretmenlerimizi yalnız bırakmadan onlara sahip çıkıp her daim hareketlerimizle ve sözlerimizle onlara rehber olalım. Biz nasıl evlat yetiştirmek istiyorsak öğrencilerimizi de öyle yetiştirmeliyiz. Onlara; sevgiyi, saygıyı, merhameti, yoksullara yardım etmeyi öğretelim. Çocuklarımıza, eğitim hayatlarının sonunda, annesine, babasına, topluma, millete ve devlete nasıl faydalı olabileceklerini öğretelim.” dedi.
Kaymakam Osman Güven de şunları söyledi: "Okullarımızda öğretimin yanı sıra çocuklarımıza vereceğimiz eğitim de son derece önemlidir. Eğitimde temel felsefemiz iyi insan yetiştirmektir. İnşallah önümüzdeki günlerde tüm okullarımızı gezerek sorunlarını tespit edip, eğitim gören çocuklarımızın nitelik bakımından daha iyi noktalara taşınması için ne gerekiyorsa yapacağız"
2017-2018 eğitim-öğretim yılı için yapılacak olan çalışmalar hakkında görüş ve düşünceler paylaşıldı. Toplantı, okul müdürlerinin istek ve önerilerini dile getirmesinin ardından sona erdi.
