Gaziantepli İş Adamları 'Okullu' Oldu

AB ile Türkiye'nin mali iş birliği çerçevesinde ODTÜ tarafından yürütülen BİLGEİŞ Projesi kapsamında, GTO üyelerine uzaktan öğretim modeliyle eğitim veriliyor Proje kapsamında 850 iş adamı, internet erişimi olan herhangi bir cihazdan girişimcilik, muhasebe, eticaret ve sosyal medya gibi konularda çevrim içi ders alabiliyor GTO Başkanı Hıdıroğlu: 'Yeni dünyanın geleceği eticaret, edünya diyoruz. Son yıllarda dijital dünyada gelişen değerlere ayak uydurmamız lazım'

FERİDE PELİN İNAL - Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye'nin mali iş birliği çerçevesinde Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) tarafından yürütülen Bilişim ile Gelişen İş Dünyası (BİLGEİŞ) Projesi'nin paydaşlarından Gaziantep Ticaret Odasının (GTO) üyelerine, uzaktan öğretim modeliyle eğitim veriliyor.

Proje kapsamında 850 iş adamı, cep telefonu, tablet gibi internet erişimi olan herhangi bir cihazdan girişimcilik, muhasebe, e-ticaret, sosyal medya gibi çeşitli alanlarda çevrim içi ders alabiliyor.

GTO Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, AA muhabirine, ODTÜ tarafından yürütülen BİLGEİŞ Projesi'nin paydaşı olduklarını söyledi. Bu projenin işinden eğitime zaman ayıramayanlar için hazırlandığını dile getiren Hıdıroğlu, şöyle konuştu:

"Eğitim, katılanların iş yerlerindeki kabiliyetlerini, ticaretlerini artırmalarına yönelik. Yeni dünyanın geleceği e-ticaret, e-dünya diyoruz. Son yıllarda dijital dünyada gelişen değerlere ayak uydurmamız lazım. Bilim ve teknolojinin baş döndürücü bir hızla geliştiği günümüzde klasik bir eğitim modeliyle insan kaynaklarımızı geliştiremeyiz. Bilimin ve teknolojinin sunduğu imkanlar eğitim alanında mutlaka kullanılmalı ve hayat boyu öğrenmeyi desteklemeliyiz. Zaman çok değerli. Üyemiz vakit bulamayıp eğitim programlarına katılamıyor, biz de e-öğretim yoluyla bu hizmeti onların ayağına götürüyoruz. Zaman, mekan sınırı ortadan kalkıyor. Açık üniversite modelinde olduğu gibi bilgisayar, akıllı telefon aracılığıyla istedikleri yerde ve zamanda eğitim alabiliyorlar."

- 2023'te 2023 ders

Hıdıroğlu, içerikleri ODTÜ ve paydaşlar tarafından hazırlanan 100 çevrim içi ders bulunduğunu dile getirerek, "Bu sayı 2023 yılına kadar 2023 ders olacak. Online sınavlar oluyor. Başarılı olanlar ODTÜ'den online sertifika alıyor. Üyelerin isteklerine göre eğitim veriyoruz. Üyelerimizin talepleri bizi yönlendiriyor." dedi.

Eğitimin geri dönüşlerinin çok olumlu olduğuna dikkati çeken Hıdıroğlu, "Yıllık anketlerimiz, memnuniyet formlarımıza göre üyelerimizden güzel geri dönüşler alıyoruz" diye konuştu.
Kaynak: AA