İsviçre'de İntihar Vakalarına Yeni Önlem

İsviçre Federal Demiryolları, trenlerde intihar vakalarını engelleyebilmek için yeni kamera sistemi deneyecek.

İsviçre Federal Demiryolları (SBB), ülke genelindeki trenlerde intihar vakalarını önleyebilmek için lokomotiflere yerleştireceği yeni kamera sistemini test edecek.

İsviçre'nin Swissinfo internet sitesinde yer alan habere göre, SBB trenlerde intihar ölümlerini engellemek amacıyla yeni tür kamera sistemi deneyecek.

Lokomotiflere kurulacak yeni sistemle kameraların trendeki herhangi bir hareketlenmeyi makinistlerden önce algılaması ve önlem alınması amaçlanıyor. Yeni kameralar tren çevresinde olağandışı bir hareketlenmeyi algılandığında makinistlerin treni durdurması için sinyal gönderecek.

Her yıl ortalama 100 kişinin intihara kalkıştığı İsviçre genelindeki trenlerde 2014'te 140 kişi hayatını kaybetmiş, 90 kişi de ciddi şekilde yaralanmıştı. Bunun üzerine İsviçre devlet demiryolları şirketi SBB, geçen yıl yeni önlemler almaya karar vermişti.

SBB teknolojik önlemlerin yanı sıra ülkede ciddi boyutlara ulaşan intihar vakalarının engellenebilmesi için, ülke genelindeki 30 bin demiryolu çalışanına alınacak tedbirleri içeren özel eğitim vermişti.

Şirket, ayrıca intiharlara karşı devriyeler oluşturmuş ve telefon yardım hatlarını tanıtan reklam kampanyaları da başlatmıştı.
Kaynak: AA