Bebeklerine Şehit Halisdemir'in Adını Verdiler

Samsun'da yaşayan Demir ailesi, yeni doğan bebeklerine şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in adını verdi.

Samsunlu bir çift, yeni doğan bebeklerine, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in adını koydu.

Muammer ve Nuray Demir çifti, yeni doğan bebeklerini kucaklarına almanın mutluluğunu yaşıyor. Baba Muammer Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, bebeklerine isim vermek için hiç düşünmediklerini, Astsubay Ömer Halisdemir'in şehit olduğu haberini aldıkları an bu kararı verdiklerini söyledi.

Oğlunun Halisdemir gibi kahraman olmasını çok istediğini dile getiren Demir, şu değerlendirmede bulundu:

'Kahraman Astsubayımız Ömer Halisdemir ile gurur duyuyoruz. Bu anlamda oğlumuzun, kahraman askerimizin adını taşımasını istedik. İnşallah şehidimiz Ömer Halisdemir gibi oğlumuz da vatan aşığı olur. Biz onu ülkesine hayırlı bir evlat olarak yetiştireceğiz. Adına layık olacak inşallah.'

Çifti ziyaret eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ile eşi Fatma Taşçı, aileyi örnek davranışlarından dolayı kutladı.

Başkan Taşçı, 'Biz, 'Bir ölür, bin diriliriz' derken işte bunu kastediyorduk. 15 Temmuz gecesinin seyrini değiştiren kahramanımız, şehidimiz Ömer Halisdemir'in adı ilelebet yaşayacak. Kahraman askerimiz şehit olduktan bir ay sonra minik Ömer Halis dünyaya geliyor. Ailesi bir an bile düşünmeden çocuklarının adını belirliyor. Minik yavrumuz, adını taşıdığı şehidimiz gibi kahraman olacak, vatanına bağlı olacak, milletine sevdalı olacak.' dedi.

Taşçı, şehitlere Allah'tan rahmet, minik Ömer Halis'e de uzun ve sağlıklı bir ömür diledi.

Kaynak: AA