SANKON Doğu Ve Batı Afrika İş Dünyasından Darbe Girişimine Tepki

Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Doğu ve Batı Afrika temsilcilikleri 15 Temmuz 2016 günü yaşanan darbe girişimine tepki gösterdiler.

SANKON Doğu Ve Batı Afrika İş Dünyasından Darbe Girişimine Tepki
Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Uganda Cumhuriyeti temsilcisi ve aynı zamanda Doğu Afrika Ülkeleri Bölge Başkanı Prof Dr Ahmad Kawesa Sengendo; Başkent Kampolo’da yaptığı basın toplantısında 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimini değerlendirdi. Prof Dr Ahmad Kawesa Sengendo, "Türkiye’de 15 Temmuz’da askeri darbe girişimini kınıyoruz. Türk Halkı demokrasiden taviz vermemiş canı pahasına da

olsa demokratik rejımi korumuş. Hükümetine, parlamentosuna ve Cumhurbaşkanına sahip çıkmıştır. Büyük Türk halkına başta Uganda Cumhuriyeti iş dünyası ve Doğu Afrika Ülkeleri iş dünyası adına en derin saygılarımı gönderiyorum" diye konuştu.

"Türk Halkı demokrasi kahramanı"

Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Kamerun Cumhuriyeti temsilcisi ve aynı zamanda Batı Afrika Ülkeleri Bölge Başkanı İş Kadını Prof Dr Justine Diffo Tchunkam, Başkent Yaoundé’de yapmış olduğu basın toplantısıyla Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişiminde yaşanan olayları değerlendirdi. Prof. Dr. Justine Diffo Tchunkam, "Ankara’da 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi kınıyor ve lanetliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Halkı 15 Temmuz’da darbecilere geçit vermeyerek aynı zamanda diğer ülkeler ve dünya milletlerine karşı adeta demokrasi dersi vermiştir. Bizler Kamerun Cumhuriyeti iş dünyası başta olmak üzere Batı Afrika Ülkeleri iş dünyasına adına her türlü darbe girişimlerini terör olaylarını kınıyoruz. Demokrasi kahramanı Türk halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA