Osmaneli'nde Son Demokrasi Nöbeti De Tutuldu

Osmaneli’de demokrasi nöbeti için belediye binası önünde toplanan darbe karşıtı vatandaşlar alanda kurulan ekranlardan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara’daki konuşmasını canlı dinledi.

Osmaneli'nde Son Demokrasi Nöbeti De Tutuldu
Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuzdaki darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbeti, Osmaneli’de belediye binası önünde son buldu. Alanda kurulan ekranlardan, Ankara’da konuşan Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmaları canlı yayınlandı. Darbe karşıtı vatandaşların 28 gündün tuttuğu ’Demokrasi Nöbeti’ Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla dün akşam sona erdi. Etkinliğe, Belediye Başkanı Münür Şahin, Emniyet Müdürü Mustafa Tezcan Alaç, Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Kaba, AK Parti İlçe Başkanı Yalçın Karaca, İl Genel Meclis Üyesi Hakan Özkan, Selahattin Çetintaş Devlet Hastanesi Başhekimi Ferhat Damkacı, İdari Hizmetler Müdürü Sinan Mut, hastane personeli, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Vatandaşların; düne, bugüne ve yarına sahip çıktığını söyleyen Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, “Her şey göz önünde meydanda, millet burada vatandaş burada. Vatandaş; dününe, bugününe ve yarınına sahip çıkmıştır. Benim esas üzerinde duracağım şey, hakikaten 15 Temmuz’un kahramanları kadınlardır. Kadınları tebrik ediyorum, tüm milletimizi tebrik ediyorum. Bu vatanımıza yapılan ihanet kalkışması karşısında biz de ilk günden beri Osmaneli halkımızla birlikte bütün Türkiye’de olduğu gibi bizde bu kalkışmaya karşı geceden sabaha kadar burada nöbet tutuyoruz ve gündüz işimize gidiyoruz. Tekrarlanmaması için bu nöbetin yıllarca sürmesi gerekirse biz buradayız ve günlerce burada uykusuz kalırız, Bu cennet vatanı bu namussuzlara çiğnetmedik, çiğnetmeyeceğiz. Demokrasi meydanlarında, bir aile gibi bir birine kenetlenmiş bir millet olduğumuzun farkına vardık. Siyasi görüşlerimizi bir kenara koyduk. Vatan ve millet söz konusu dedik. Bir ve beraber olarak dimdik ayakta durduk. Bu vatan için kanlarımızı döktük. Söz konusu vatan olursa yine dökeceğiz, çekilmeyeceğiz. Bu vatan bizim, bu memleket bizim, burası bize atalarımızın yadigarı. Bu vatanı 3-5 soysuza bırakmayacağız. Nöbet yerlerimizi boş bırakmayacağız. En ufak bir sinyalde 15 Temmuz akşamı olduğu gibi bu vatana sahip çıkacağız" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA