Kur'an-I Kerim'in Yanında Hayatı Da Öğretiyorlar

Manisa Araştırma Derneği (MANA-DER) tarafından bu yıl 5’incisi gerçekleştirilen yaz okulunda Kur’an-ı Kerim’i okumaya geçen öğrenciler için tören düzenlendi. MANA-DER Başkanı Şaban Mertyürek yaz okulunda sadece Kur’an-ı Kerim’i değil hayatı da öğrettiklerini belirtti.

Kur'an-I Kerim'in Yanında Hayatı Da Öğretiyorlar
Bu yıl Manisa Lisesinde 120 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilen MANA-DER Yaz Okulu 3’üncü haftasını geride bıraktı. 5 hafta sürecek olan yaz okulunda Kur’an-ı Kerim okumaya geçen öğrenciler için periyodik aralıklarla gerçekleştirilen Kur’an-ı Kerim merasimine veliler büyük ilgi gösterdi. Kur’an-ı Kerim okumaya geçen 15 öğrenci için yapılan merasimde minik öğrencilr ailelerine Kur’an-ı Kerim’den sureler ve ayetler okudu.

Törende bir konuşma yapan MANA-DER Başkanı Şaban Mertyürek, “15 Temmuz’da ülkemizin geleceğini karartma adına yapılan bu girişimi nefretle kınıyoruz. Şunu biliyoruz ki biz eğer çocuklarımıza Kur’an-ı, kitabı, hayatı okutmazsak bu tür girişimlerin yeniden tekrarlanacağını çok iyi biliyoruz. Bu bağlamda biz çocuklarımıza bu yaz okulu süresince sadece Kurani bilgiler vermiyoruz. Velilerimizin malumudur biz Afrika’daki kardeşlerimiz için süt keçisi planımız var. Buna ailelerimiz ciddi anlamda katkılar veriyor. Burada bizim gözümüzde çok ufak olan paralar Afrika için çok ciddi meblağlar. İnşallah burada çocuklarımızın infakı gelişsin diye, çocuklarımız kumbaradan infaka nasıl yönelir? Bunu sağlayalım diye böyle bir girişime yöneldik.” dedi.

"Hayatı okumayı öğretelim"

Yaz okulunda farklı etkinliklerle öğrencileri motive ettiklerini dile getiren Mertyürek, “Diğer bir hususta öğrencilerimize yönelik haftanın enleri diye programlar düzenledik. En uyumlu, en düzenli, en çalışkan, en gelecek vadeden gibi. Bununla çocuklarımızı daha iyi nasıl motive edebiliriz amacıyla böyle bir program gerçekleştirdik. Biz bu yaz okulunda sadece Kur’an-ı öğretelim gönderelim değil de çocuklarımız nasıl iyi bir birey olur, nasıl ahlaklı bir genç olur, ebeveyn olur, bunları aşılama noktasında bir gayretimiz var. Biz şeffaf bir yönetimden yanayız. Hesap verebilir bir yönetimden yanayız. Bu anlamda da biz çocuklarımıza ne verilebiliyorsa ebeveynlerimizin gözü önünde verilsin istiyoruz. Bu yaptığımız programı çocuklar kendi evinde her hafta 8 kişilik gruplar halinde yapıyor. Çocuk evde misafir ağırlamayı, evde ikram etmeyi öğreniyor. Ortaokul lise çağındaki çalışmalarda da bunları dernek merkezimizde, camilerde yapmayı planlıyoruz. Bu şekil gayretlerimiz var. Yetişkinlere yönelik çalışmalarımız var. Bizim velilerimizde asıl isteğimiz Allah aşkına çocuklarınızın aklını kiraya verdirmeyin. Asıl olan çocuklarınıza kitap okumayı, hayatı okumayı sizlerle beraber öğrensin. Bizler ebeveynler olarak kitap okumazsak, hayatı okumazsak çocuklarımız da okumaz. Okumadıkları için de bugün ülkemizin başına gelen musibetler daha fazlasıyla gelecektir. Çocuklarımıza okumalarını beraber yaptıralım.” şeklinde konuştu.

Mertyürek yaz okullarında ayrıca Suriyeli ve Iraklı mültecilerin de ücretsiz olarak faydalandığını belirterek mülteci çocuklara Kur’an-ı Kerim’in yanı sıra Türkçe dersleri de verdiklerini anlattı. Her sınıfa topluma öncü olmuş olan kişilerin isimlerini verdiklerini de dile getiren Mertyürk, çocuklara Kur’an-ı Kerim’in yanında hayatı öğretmeye çalıştıklarını ifade etti.

Kaynak: İHA