Gençlik Ve Spor Bakanı Kılıç Açıklaması

'İşitme Engelliler Futbol Takımımız dünya şampiyonu oldu, bu akşam. Buradan onları tebrik ediyorum' 'Osmangazi Köprüsü'nün muhalifleri var. Sosyal medyada o muhalif olanlar, köprüden geçerken yorum atıyorlar. Bu da ilginç. Hem eleştiriyorsun, tabii Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak kullanacaksın ama bari oradan geçerken eleştiri yapma' 'Biliyorsunuz bu paralel yapıyla mücadele konusunda, bizim kararlığımız en üstten en alt kademeye kadar kararlı bir şekilde ve en üst düzeyde devam edecek. Çünkü bunlar vatana, millete ihanet içerisinde, bunlarla bizim işimiz olmaz'

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 'İşitme Engelliler Futbol Takımımız dünya şampiyonu oldu, bu akşam. Buradan onları tebrik ediyorum.' dedi.

Bakan Kılıç, AK Parti Samsun İl Başkanlığının Büyükşehir Belediyesi Anakent Sosyal Tesislerinde düzenlediği 'Büyük Samsun İftarı' programına katıldı.

Burada konuşan Bakan Kılıç, Samsun'un yeni stadyumunu ziyaret ettiklerini ve çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü söyledi. Yağmurlar nedeniyle yavaşlayan stadyum inşaatının havaların ısınmasıyla hızlandığını ifade eden Kılıç, 'Artık bundan sonrası müteahhidin hızına kalmış, parasal olarak hiçbir sıkıntımız yok. Biraz hızlanacak ve biraz fazla kişiyle çalışacak, en kısa süre içinde stadyumu bitirecek. Önümüzdeki hafta Samsun'da 5 farklı branşta işitme engelliler dünya şampiyonaları yapılacak. Bu arada İşitme Engelliler Futbol Takımımız dünya şampiyonu oldu, bu akşam. Buradan onları tebrik ediyorum. Samsun'da yapılacak dünya şampiyonaları için bu bir işaret olur. Önümüzdeki yılda İşitme Engelliler Olimpiyatlarını Samsun'da yapacağız.' ifadelerini kullandı.

- 'Sosyal medyada o muhalif olanlar, köprüden geçerken yorum atıyorlar'

AK Parti hükumetlerinin çok büyük atılımlar yaptığına dikkat çeken Bakan Kılıç, şöyle konuştu:

'Sayın Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminden itibaren çok büyük atılımlar yapıldı. İki gün önce de Osmangazi Köprüsü'nün açılışını yaptık. Biliyorsunuz onun bazı muhalifleri var. Sosyal medyada o muhalif olanlar, köprüden geçerken yorum atıyorlar. Bu da ilginç. Hem eleştiriyorsun, tabii Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak kullanacaksın ama bari oradan geçerken eleştiri yapma, kullanıyorsun işte, kullan, tamam geç, 'hükümet yapmış, Allah razı olsun' de, yoluna devam et. Ama illaki bir şey söyleyecek. Ama bunların 'istemezük' hastalığı uzun yıllardır var, inşallah biz onu kenara atıp yolumuza devam edeceğiz.'

Eleştirilere takılmayacaklarını kaydeden Kılıç, 'Takılmayacağız bu işlere, öyle ufak işlere takılmayacağız. Takılsaydık o zaman büyük işleri başaramazdık. Sayın cumhurbaşkanımız eğer her söylenen şeyde makası yavaşlatsaydı, o zaman bugün geldiğimiz noktaya gelemezdik. Biz AK Parti olarak ufak tefek işlerle uğraşmayacağız. Hele hele kendi aramızda hiç birbirimizle uğraşmayalım. Yolumuza bakalım, yürüyeceğiz, koşacağız. Genel Başkanımız, başbakanımız, ne diyor sevgili Yıldırım, 'az konuşacağız, çok iş yapacağız' diyor.' diye konuştu.

- 'Paralel Yapı' ile mücadele

Geçen hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yargıda reform yasanın geçtiğini hatırlatan Bakan Kılıç, söz konusu yasanın paralel yapıyla mücadelenin en önemli adımlarından biri olduğunu vurguladı.

Kılıç, 'Gerçi CHP koşa koşa Anayasa Mahkemesine götürecekmiş ama biz ona alıştık zaten. Milletin lehine olan her şeyi Anayasa Mahkemesi alıp götürmekte. İlginç gerçekten. Bunun tabii meclisten geçmesi önemli. Biliyorsunuz bu paralel yapıyla mücadele konusunda, bizim kararlığımız en üstten en alt kademeye kadar kararlı bir şekilde ve en üst düzeyde devam edecek. Çünkü bunlar vatana, millete ihanet içerisinde, bunlarla bizim işimiz olmaz.' dedi.

- Sürücülere uyarı

Bayram ve tatil olması nedeniyle vatandaşların şehirlerarası yolculuk yaptığını ifade eden Bakan Kılıç, sürücülere trafik kurallarına uyulması konusunda uyarıda bulundu.

'Gözünüzü seveyim, bayramdaki sevincimiz üzüntüye dönmesin.' ifadelerini kullanan Kılıç, 'Vatandaşlarımız bayramda akraba ve mezar ziyaretleri yapıyor. Bugün de yollar çok yoğundu. Kurallara uyalım, yavaş yavaş, sakin bir şekilde yollarda olalım. Duble yollar rahat ve konfor için yapıldı. '17 bin kilometreyi aşkın duble yolu yapamazsınız' dedikleri duble yolu, 'vatandaşlarımız rahatça, güzellikle seyahat etsin ve kurallara uysun' diye inşa ettik. Kurallara uyarak seyahat edelim, sevincimizi üzüntüye dönüştürmeyelim.' diye konuştu.

İftar programına AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Orhan Kırcalı, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf ziya Yılmaz, teşkilat üyeleri ve ilçe belediye başkanları katıldı.

Kaynak: AA