Bayramiç'te Yangın Sezonu Hazırlıkları

Bayramiç Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, yangın sezonu öncesi son kontrollerini yaparak hazırlıklarını tamamladı.

İşletme Müdürlüğüne bağlı Evciler, Kumludüz, Merkez, Yağcılar, Söğütgediği, Karaköy ve Asmatepe yangına müdahale ekipleri yangına ilk müdahale araçları, arazözler ve ekipmanlar kontrol edilerek arızalı veya eksik olan malzemeler tespit edildi.

Yağcılar deposunda gerçekleştirilen tatbikata orman mühendisi Halil İbrahim Kaya, tekniker Nuri Uslu, orman bölge şefleri, orman muhafaza memurları, yangına ilk müdahale ekipleri ve personel katıldı.

Halil İbrahim Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, periyodik olarak yapılan teknik ve teorik çalışmaların ardından Bayramiç Orman İşletme Müdürlüğüne ait yangın müdahale ekiplerinin görev yaptığı arazöz, su tankerleri ve yangına ilk müdahale araçlarının ekipman kontrolü yaptıklarını söyledi.

Sezona hazır olduklarını ifade eden Kaya, 'Bayramiç bölgesinde bulunan araçların ekipman ve malzemelerinin kontrolünü yapmaktayız. eksik, bozuk ve yıpranmış ekipmanlar tespit edilerek bunların bakımı, tamiri yada eksik olanların temini yapılmakta. Ekiplerimiz herşeyi ile yangın sezonuna hazır olmalı.' diye konuştu.

Kaynak: AA