MHP İl Başkanı Erdem 1 Yıllık Süreci Değerlendirdi
7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinin ardından geçen 1 yıllık süreci değerlendiren MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, "Kökünü kazıyacağız dedikleri terör halen can almaya devam ediyor” dedi.

7 Haziran seçimlerinden sonra AK Parti’nin tek başına iktidar olmadığını anımsatan Erdem, seçim sonrası ufukta koalisyon hükumetinin gözüktüğünü ancak AK Parti’nin koalisyona sıcak bakmadığını söyledi.
Her zaman bir erken seçim planının konuşulduğu bu süreçte görüşmeler gerçekleştirildiğini belirten Erdem, “Düşünün ki Sayın Davutoğlu hükumeti kurmak için kendisine tanınan 45 günlük süre zarfında 32 gününü CHP ile koalisyon görüşmesine ayırdı. Normalde bizim bildiğimiz koalisyon görüşmeleri 2-3 gün süren bir süreçtir” ifadelerine yer verdi. 7 Haziran sonrası hükumetin kurulmaması nedeniyle bu süreçte terörün de yeniden ülke gündemine girdiğini belirten Başkan Erdem, “20 Haziran’da Suruç’ta başlayan saldırılar dün İstanbul’da ki patlamaya kadar devam etti. Tabi 1 Kasım seçimlerinden önce terör çirkin yüzünü yavaş yavaş gösterirken AK Partinin seçim beyannamesinde ‘Analar artık ağlamayacak, anaların gözyaşı dinsin, terörün kökünü kazıyacağız’ vaatleri vardı. Ama bakıyorsunuz daha düne kadar, 7 Haziran 2016 tarihine kadar terör bütün şiddetiyle devam etti. Bu süreçte yaklaşık 500 civarında güvenlik görevlisi şehit olurken yaklaşık 400’e yakında sivil vatandaş terör saldırılarında hayatını kaybetti" şeklinde konuştu.
MHP olarak birlik ve beraberlik içerisinde terörün olmadığı ve herkesin güven içerisinde yaşadığı bir ülke arzuladıklarını belirten Erdem, terörün sonlandırılması için hükumetin çok ciddi tedbir almaları gerektiğini ifade etti.
