Büyükşehir İlk İftar Sofrasını Hayrat'ta Kurdu

Her Ramazan ayında Trabzon il genelinde mütevazı iftar sofralarında Trabzonlular’ı bir araya getirmeyi gelenek haline getiren Trabzon Büyükşehir Belediyesi bu Ramazan’da ilk iftar sofrasını Hayrat ilçesinde kurdu.

Büyükşehir İlk İftar Sofrasını Hayrat'ta Kurdu
İlçe merkezinde gerçekleştirilen açık hava iftarında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun yanı sıra Hayrat Kaymakamı Tuğba Genç, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu, kamu kurumları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar hazır bulundu.

Yüzlerce kişinin birlikte oruç açtığı iftar programında katılımcılara seslenen Başkan Gümrükçüoğlu, bir araya gelmenin önemine dikkat çekerken, “Ramazan’ın ilk iftarını burada birlikte açtık. Muhterem hocamızın duasında da belirttiği gibi hepimiz biriz, beraberiz, kardeşiz. Biz burada, Hayratta şuanda sizlerin sayesinde en güzel Ramazan mesajını tüm dünyaya vermiş oluyoruz. Biz millet olarak kendi ülkelerindeki savaşlardan kaçıp ülkemize sığınmış olanlara kucak açıp tüm dünyaya mesajımızı en net şekilde veriyoruz. Allah Teala inşallah, hepinizden, hepimizden razı olsun” ifadelerini kullandı.

Hayrat Kaymakamı Tuğba Genç de konuşmasında ilçesinde yüzlerce kişinin bir arada oruç açmasına vesile olmasından dolayı Başkan Gümrükçüoğlu’na teşekkür etti.
Kaynak: İHA