Figen Yüksekdağ'dan soykırım açıklaması

Almanya'nın soykırım kararı hakkında konuşan Figen Yüksekdağ " İttihat ve Terakki döneminde yaşanan bir katliamla neden yüzleşmeyelim" dedi.

Figen Yüksekdağ'dan soykırım açıklaması
Figen Yüksekdağ'dan soykırım açıklaması
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Kürt işverenler Savaş Buldan, Hacı Karay ve Adnan Yıldırım'ın öldürülmesinin 22'nci yıldönümünde Avcılar Mezarlığı'nda düzenlenen anma törenine katıldı. Mezarlık çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yüksekdağ, Almanya parlamentosunda kabul edilen sözde Ermeni soykırımı kararı hakkında konuştu.

Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararına, HDP'nin tepkisiz kalmasının sorulması üzerine Yüksekdağ, 'Parlamentodaki siyasi partilerin yaptığı yanlışlara imza atmamak bizim görevimiz. Türkiye'de HDP bir ana muhalefet partisi durumundadır. Çünkü diğer partiler hükümetle aynı düşünüyor. Hiçbir farkları yok. O nedenle parlamentodaki bu partilerin yanlışına imza atmamak ve doğruyu savunmak bizim görevimizdir. Doğru olan da şudur; Bütün yanlışlık ve haksızlıklarla yüzleşmek bizim görevimizdir. İttihat ve Terakki döneminde işlenen bir suçla yüzleşmemek için ne engelimiz var. Sadece devlet siyasetinin engelleri geçmişle yüzleşme konusunda Türkiye'deki siyaset kurumunu felç ediyor. Bu felç olmuş durumu da Türkiye'ye yansıtıyor. 1915'te işlen suçla ilgili bir siyasi tavır alınmasının en demokratik siyasi tavır olduğunu düşünüyoruz. Bu tavrı almadığımız için Ermeni konusu sürekli bize karşı bir koz olarak kullanılıyor. Tarihe objektif olarak bakılması, bu tür sorunları ortadan kaldıracaktır.” değerlendirmesini yaptı.



Kaynak: AA