Aksaray'da Kapalı Salı Pazarı Mağduriyetleri Giderdi

Aksaray Belediyesi tarafından yaptırılan Modern Kapalı Salı Pazarının açılışı 13 Haziran tarihinde yapılarak hem esnafın hem de vatandaşın mağduriyeti giderilmiş oldu.

Aksaray'da Kapalı Salı Pazarı Mağduriyetleri Giderdi
Hizmete giren Kapalı Salı Pazarıyla ilgili açıklama yapan Aksaray Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili Dede Özkara, “Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın projeleri arasında, Aksaray Kapalı Salı Pazarı projesi de vardı. Bu projenin 2015 yılında inşaatı başladı.

2016 yılında proje tamamlandı.13 bin 780 metrekare bir alanla Salı Pazarı oluşturuldu. Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, bu konuda esnafların daha rahat bir ortamda ticaretini yapabilmesi için, vatandaşların da daha rahat alışverişini yapabilmesi için elinden gelen bütün gayreti gösterdi. Bu süre içinde sürekli istişare içinde olduk. Bizim en büyük avantajımız da esnaf kökenli bir belediye başkanımızın olması. Bu da bizi çok memnun etti. Pazarcı esnaflarımızla bire bir görüşerek, yerleşim konusunda ne yapabiliriz? Nasıl bir yol izleyebiliriz? Burada vatandaşlarımız daha rahat alışveriş yapabilmesi için. Esnaflarımızın mağdur olmaması için hakkaniyet içerisinde bir dağılım olsun diye tüm gayretimizi gösterdik. Hepsiyle bire bir görüşüp, bu görüşler de önerileri ve istekleri not aldık. Bundan sonra ki çalışmalarımızda da esnaflarımızı ne kadar memnun edersek bizim için önemli olan budur. Salı Pazarı yapımı projesinde emeği gecen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA