Çankırı'da Geleneksel Ramazan Eğlenceleri

Çankırı Belediyesi, mahalle iftarları sonrası devam eden etkinlikler ile vatandaşlara dolu dolu bir Ramazan yaşatıyor. Her hafta Salı ve Perşembe akşamı farklı mekânlarda ney ve ilahi dinletileri yapılırken; vatandaşlar her Çarşamba ve Cuma günleri Karatekin Parkı’nda yapılan geleneksel Ramazan etkinlikleri ile eğleniyor.

Çankırı'da Geleneksel Ramazan Eğlenceleri
Geleneksel eğlence programlarının yer aldığı etkinliklere aileler, çocukları ile birlikte katılıyor. İftar sonrası Karatekin Parkı’na gelen vatandaşlar, kurulan pamuk şeker, macun, patlamış mısır, hat sanatı stantları önünde kuyruk oluşturuyor. Geleneksel kültürü yansıtan tiyatral oyunlar ile Türk gölge oyunu Hacivat ve Karagöz, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Düzenlenen yarışmalara katılan çocuklar, sahnede ter dökerken eğlenmenin de tadına varıyor. Yarışmaya katılan çocuklar çeşitli ödüllerin de sahibi oluyor. Çocukları müzik eşliğinde eğlendiren palyaçolar ise Ramazan gecelerine renk katıyor.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı’da yaşayan herkesi aynı sofra etrafında buluşturan mahalle iftarları sonrası geleneksel eğlencelere yer vermeye devam edeceklerini belirterek mahalle iftarlarına ve geleneksel Ramazan etkinliklerine tüm halkı davet etti.
Kaynak: İHA