Vali Yavuz'dan Lise Öğrencilerine Ziyaret

Muş Valisi Seddar Yavuz, OSB Özel Bilim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.

Vali Yavuz'dan Lise Öğrencilerine Ziyaret
Vali Yavuz, OSB Özel Bilim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Haşmet Turan, öğretmen ve öğrenciler tarafından karşılandı. 2015-2016 eğitim öğretim yılında hizmet vermeye başlayan okulda gezi ve incelemelerde bulunan Vali Yavuz, okulun son derece modern olduğunu söyledi.

Ülke genelinde olduğu gibi Muş’ta da çalışmalara hız verildiğini ifade eden Vali Yavuz, “Daha yeni faaliyete geçen bu eğitim kurumumuzda 380 öğrenci ve 25 öğretmen olduğunu öğrendim. Son derce modern bir eğitim kurumu inşa edilmiş. Hepinizin bildiği gibi bizim en çok önem verdiğimiz sektörlerinden bir tanesi eğitimdir, yani insana, insanlığa yatırımdır. Bu nedenle eğitim altyapısını ve fiziki şartlarını tamamlamak için ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de çalışmalarımıza hız veriyoruz. Şu anda ilimizde derslik başına düşen öğrenci sayısı 26’dır. Bu sayı Türkiye ortalamasının altındadır” dedi.

“Gençlerimizi yetiştirirken sadece başarıyı kıstas olarak almıyoruz” diye kaydeden Vali Yavuz, “Bizim hedefimiz değerler eğitimini en iyi şekilde almış; başta kendisine, sonra ailesine, vatanına ve milletine faydalı insan yetiştirmektir” ifadelerini kullandı.

Daha sonra okulda incelemelerde bulunan Vali Yavuz, okul idareci ve öğretmenleriyle toplu hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından okuldan ayrıldı.
Kaynak: İHA