New York'ta Bir Kişi DAEŞ'e Yardımdan Tutuklandı

WASHINGTON – ABD’nin New York şehrinde, terör örgütü DAEŞ’e materyal sağlayan bir kişinin tutuklandığı bildirildi.

ABD Adalet Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, New York şehrinin kuzeyindeki Bronx bölgesinden olan 22 yaşındaki Sajmir Alimehmeti’nin DAEŞ’e yardım sağlamaktan bugün tutuklandığı kaydedildi.

Abdul Qawii olarak da bilinen Alimehmeti’nin 2015’in yarısından itibaren birçok bıçak ve askeri türde ekipman satın aldığı bilgisi paylaşıldı. Açıklamada şahsın ayrıca DAEŞ’e katılmak için Suriye’ye gitmeye çalışan sivil polis memurlarına yardım etmek istediği ifade edildi.

Bugün hakim karşısına çıkarılması beklenilen Alimehmeti'nin dava dilekçesinde, 2014 yılında Birleşik Krallık’a girmek isterken yetkililerin el koydukları dizüstü bilgisayarıyla cep telefonunda birçok DAEŞ bayrağı görsellerinin çıkmasının ardından bu yana takip edildiği belirtildi.

ABD’de 2014’ten bu yana yaklaşık 90 kişinin DAEŞ ile ilgili suçlamalardan hakim karşısına çıktığı biliniyor.

Alimehmeti’yi tutuklatan New York Güney Bölgesi Savcısı Preet Bharara, şahsın, DAEŞ’in terör kampanyasını desteklemek için yurt dışına seyahat edebilmeye dönük adımlar attığına işaret ederek, “Alimehmeti, öldürmek ve kargaşa çıkarmaya can atan bir terör organizasyonunu desteklemeye yönelik net niyetini gösteren eylemlerinden dolayı tutuklandı.” ifadesini kullandı.

ABD Adalet Bakanlığı, dün de Bharara’nın İran asıllı Kanadalı Ali Reza Parsa’nın İran’a konulan ambargoları ihlal etme girişimlerinden dolayı şahsa 3 yıl hapis cezası aldırdığını bildirmişti.

Kaynak: AA