Siirt'te Av Tüfeğiyle Yaralanan Vatandaşın Yardımına TSK Koştu

Siirt’te av tüfeğiyle ayağından vurulan bir kişi Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tahsis ettiği ambulans ile hastaneye sevk edildi.

Siirt'te Av Tüfeğiyle Yaralanan Vatandaşın Yardımına TSK Koştu
Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Siirt’in Pervari ilçesi Doğan köyü Sarıyaprak mezrasında ikamet eden bir kişinin, av tüfeği ile sol bacak diz altından kendini vurması sonucu yoğun kan kaybetmesi üzerine sıhhi tahliye maksadıyla helikopter talebi İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Servisi tarafından, Siirt Komando Tugay Komutanlığına sözlü olarak bildirildi.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Diyarbakır’da konuşlu Sağlık Bakanlığı ambulans helikopterinin gece uçuş kabiliyeti olmamasında dolayı Siirt Valiliği’nin yazılı talebini karşılamak maksadıyla, Siirt’te konuşlu bir TSK’ya ait bir helikopter, 112 acil servisten görevlendirilen bir doktor, bir acil tıp teknisyeni ve bir hemşire ile saat 19.17’de Siirt’ten havalanarak, Doğan Ana Üs Bölgesinden yaralı vatandaşı alarak Siirt’e döndü. Yaralı vatandaş, pistte hazır bekletilen İl Sağlık Müdürlüğü 112 acil servis ambulansına nakledilerek Siirt Devlet Hastanesi’ne ulaşması sağlandı.
Kaynak: İHA