Bursa'da Lise Ve Yüksekokullar Arası İngilizce Münazara Turnuvası

Üniversite, yüksekokul ve liseleri bir araya getiren turnuva, 16 okuldan 30 takım ve 200'ün üzerinde katılımcı öğrenci ile başladı.

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Yabancı Diller Yüksek Okulu (YDYO) tarafından Işıklar Askeri Hava Lisesi işbirliği ile organize edilen İngilizce Münazara Turnuvası, açılış töreni ve ilk gün müsabakaları ile başladı.

BTÜ Yıldırım Yerleşkesi'nde, üniversite, yüksekokul ve liseleri bir araya getiren turnuva, 16 okuldan 30 takım ve 200'ün üzerinde katılımcı öğrenci ile başladı.

Açılış töreninde BTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çopur, BTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Murat Bayrak ve Işıklar Askeri Hava Lisesi’nden Dr. Hava Öğretmen Albay Rahim Sarı yaptıkları konuşmalarda öğrencilere katılımlarından dolayı teşekkür ederek başarı dileklerinde bulundu.

İngilizce Münazara Turnuvası'na, İznik Anadolu Lisesi, Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi, Hüseyin Sungur Anadolu Lisesi, Yeşil Devlet Hatun Anadolu İmam Hatip Lisesi, Bursa Kültür Anadolu & Fen Lisesi, Bursa Sınav Koleji, Şehit Onbaşı Hakan Yutkun Anadolu Lisesi, Tofaş Fen Lisesi, Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesi, Bursa Anadolu Kız Lisesi, Şahinkaya Koleji, Nuri Nihat Aslanoba Anadolu Lisesi, Bursa Anadolu Lisesi, Bursa Sosyal Bilimler Lisesi, Işıklar Askeri Hava Lisesi ve Bursa Teknik Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu öğrencileri katıldı.

Turnuva açılış gününde üç rauntta gerçekleşen 36 ayrı müsabakada öğrenciler güncel konulardan seçilen başlıklar altında kendi takımlarının tezini savunarak ter döktü.

Organizasyon komitesinde yer alan BTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Müdür Yardımcıları Mustafa Çoban ve Özgür Şahan, münazara turnuvasına katılan takımların 4 gün boyunca 7 raunt üzerinden yapılacak müsabakalarda başarılı olarak birinci olmaya çalışacaklarını belirtti.

Öte yandan final müsabakası ve ödül töreninin yarın Bursa Teknik Üniversitesi Yıldırım Yerleşkesi'nde gerçekleşeceği bildirildi.
Kaynak: AA