DÜ'de 'Hemşirelik Hizmetlerinde Toplumsal Cinsiyet Temelli Yaklaşım' Konferansı

Düzce Üniversitesi (DÜ) Sağlık Yüksekokulu tarafından Hemşirelik Haftası kapsamında 'Hemşirelik Hizmetlerinde Toplumsal Cinsiyet Temelli Yaklaşım' başlıklı konferans düzenlendi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin, Cumhuriyet Konferans Salonundaki programın açılışında, eşinin de hemşire olduğunu ve hemşirelerin çok önemli görevler üstlendiğini söyledi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan 19 Mayıs Üniversitesi Samsun Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özen Kulakaç da, erkeklerin hemşirelik mesleğini yapmaya başlamasıyla hemşirelikte toplumsal cinsiyet kavramının tartışılır hale geldiğini söyledi.

Hasta bakım hizmetinin sadece kadınlara özgü bir görev olarak düşünülmemesi gerektiğine dikkat çeken Kulakaç, 'Hasta bakımının cinsiyet ayrımı yapılmadan gerçekleştirilebilecek. Florance Nightingale 'Hemşireliğin odağı insandır' sözü bu durumu oldukça açıklayıcı bir sözdür. Bebeğini kaybeden bir annenin veya babanın yanında olmak, onu teselli etmek bir hemşireliktir. Hem de çok güzel bir hemşireliktir.' dedi.

Program Prof. Dr. Özen Kulakaç'a teşekkür belgesi takdim edilmesinin ardından sona erdi.

Kaynak: AA