110 Yaşındaki Fadıma Nine Yaşam Sırrını Anlattı

Sayısını bilmediği kadar torun sahibi 110 yaşındaki Fadıma Nine, doğal beslenerek yıllara meydan okuyor Fadıma Kara: 'Kendi bahçemizde ürettiğimiz sebze ve meyveler haricinde dışarıdan hiçbir şey tüketmiyorum'.

Beş çocuk ve sayısını bilmediği kadar torun sahibi 110 yaşındaki Fadıma Kara, ilerlemiş yaşına rağmen sağlığıyla adeta yıllara meydan okuyor.

Hassa ilçesinin Gazeluşağı Mahallesi'nde oğlu ve geliniyle birlikte oturan Fadıma Nine, sağlıklı olmasının sırrını ise doğal beslenmesine bağlıyor.

Fadıma Kara, AA muhabirine, tükettiği her şeyin doğal olduğunu, sürekli süt ve süt ürünleriyle beslendiğini anlattı.

Üçü kız 5 çocuk sahibi olduğunu belirten Fadıma Nine, ''Sayısını tam olarak hatırlamıyorum ama çok sayıda torunum ve onların da çocukları var. Bugüne kadar onlarla huzurlu bir şekilde neşe içinde yaşadım. Bu kadar sağlıklı olmamı ise doğal beslenmeye bağlıyorum. Kendi bahçemizde ürettiğimiz sebze ve meyveler haricinde dışarıdan hiçbir şey tüketmiyorum. Aynı zamanda kendi ellerimizle ürettiğimiz süt ve süt ürünlerini sürekli tüketiyorum. Kısacası yediğim her şey kendi ürettiğimiz mahsullerden.'' dedi.

Geceleri yatmadan önce mutlaka Hatay'a özgü kahke kurabiyesi yediğini belirten Fadıma Nine, sağlığıyla ilgili hiçbir şikayetinin bulunmadığını, sürekli şükrederek hayata mutlu bir şekilde bakmaya çalıştığını söyledi.

Nadiren de olsa rahatsızlandığında çocukları veya torunlarının yardımıyla doktora gittiğini belirten Kara, zorunlu olmadığı sürece ilaç kullanmadığını vurguladı.

Aynı ismi taşıyan gelini Fadıma Kara (51) ise elinden geldiğince kayınvalidesine en iyi şekilde baktığını ve sağlığı elverdiği sürece de bakmaya devam edeceğini söyledi.

Torunu Resul Kara da ninesinin kimseye muhtaç durumda olmadığını ve ihtiyaçlarını kendisinin karşılayabildiğini belirtti.

Mahalle muhtarı Mehmet Topçu ise Fadıma Nine'den yaşam enerjisi aldıklarını ifade etti.
Kaynak: AA