Doğa Okulları 9. T-MBA Zirvesi Gerçekleşti

Doğa Okulları'nın düzenlediği 9. t-MBA Zirvesi, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleştirildi.

Doğa Okulları açıklamasına göre, öğrenciler, lise düzeyine indirgenmiş üniversite MBA modeli t-MBA ile Veri Madenciliği, İnsan Kaynakları, Ekonomi ve İletişim derslerinde de öğrenim görerek farklı kazanımlar elde ediyor. Doğa Okulları tarafından her yıl nisan ayında düzenlenen t-MBA Zirvesi, bu yıl 9. kez iş dünyasının önde gelen isimlerini ve öğrencileri bir araya getirdi.

İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleştirilen zirveye, İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Doğa Okulları Kurucusu Fethi Şimşek, Doğa Okulları Üst Yöneticisi (CEO) Bünyamin Çelikten, Coca-Cola İçecek CEO'su Burak Başarır, Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın ve Pearson Türkiye Ülke Müdürü Özhan Toktaş konuşmacı olarak katıldı.

-'Öğrencilerimiz kağıt CV ile değil dijital ayak izi ile iş hayatına merhaba diyecek'

Zirvede konuşan İstanbul Vali Yardımcısı Usta, öğrenmenin yaşı olmadığını belirterek, öğrencilere öğrenmeyi bir yaşam tarzı haline getirmeleri tavsiyesinde bulundu. Usta, şunları kaydetti:

'Türkiye'nin 2023 hedefleri varsa, bunlar gençlerin sayesinde gerçekleşecek. Gençlere güveniyorum. Doğa öğrencileri liseyi bitirdiğinde, aldıkları eğitim nedeniyle hayata diğer arkadaşlarından çok önde başlıyor.'

Doğa Okulları Kurucusu Şimşek de eğitim sektöründe birçok farklılığa imza atmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti. Şimşek, öğrencilerin kariyer hayatında başarı için rol modellerini takip etmelerini, onlarla tanışıp fikir alışverişi yapmalarının büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Doğa Okulları CEO'su Çelikten ise öğrencilerini bugünün değil yarının dünyasına hazırladıklarını belirterek, geleceğin iş dünyasına hazır, kendine güveni olan, staj ve projelerle öğrendiklerini deneyimleyen mezunlar yetiştirdiklerini dile getirdi. 21. yüzyılın iş dünyasının, hayatın her alanında teknolojiye hakim, özgüveni yüksek, içerik üreten, mesleğinin yanı sıra ticari yönetim vizyonuna sahip gençlerle çalışmak istediğini vurgulayan Çelikten, şu ifadeleri kullandı:

'Bu doğrultuda yine yapılmayanı yaparak okulumuzun t-MBA meclisi öğrencilerinden kendi dijital ayak izlerini oluşturmasını istedik. t-MBA derslerini alan öğrencilerimize ileride avantaj sağlayacak bir platform oluşturduk. Öğrencilerimiz blog için içerik üretiyor, iş dünyasına yönelik fikirleri paylaşıyorlar.

Blog onlara aynı zamanda iş hayatına dair nasıl içerikler oluşturacakları konusunda refleksler kazandırıyor. Sonra bu arkadaşlarımız makaleler oluşturmaya başladılar. 3 yıl boyunca böyle bir alanı kullanan öğrencinin dijital geçmişi araştırıldığında karşılarındaki kişiyi nasıl etkileyeceğini tahmin bile edemezsiniz. İşte Doğa Okullarından mezun olan öğrenciler bir kağıt CV ile değil dijital ayak izi ile iş hayatına merhaba diyecek.'

-'Dünyada sadece 1,2 milyar kişiye yetecek iş var'

Coca-Cola İçecek CEO'su Başarır, meslek hayatına başladığından bu yana her işi severek yaptığını belirterek, bunun büyük önem taşıdığını kaydetti. Başarır, 'Üretimin yapıldığı fabrikaları da inceledim. Kamyonlarla dağıtıma da çıktım. Böylece işimin her alanını görmüş ve işleyişi öğrenmiş oldum. İnşallah bir gün bu sıralarda oturan sizlerden biri benim koltuğumu alır. Ama önce sizin buna inanmanız lazım' şeklinde konuştu.

Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, öğrencilere başarısızlıklarından yılmamalarını ve bunları başarıya giden yolda öğrenme fırsatlarına dönüştürmelerini tavsiye etti. Projelere farklı açılardan bakıp yapılmayan nasıl yapılabilir diye çözümler üretmek gerektiğini ifade eden Aydın, 'İş hayatında başarılı olmak istiyorsanız, önce başarının sizin için ne anlam ifade ettiğini düşünün ve bunun cevabını bulun.' dedi.

Pearson Türkiye Ülke Müdürü Özhan Toktaş, dünyada yaşayan 7 milyar insanın 3 milyarının bir işe sahip olmak istediğini, ancak sadece 1,2 milyar kişiye yetecek iş bulunduğunu belirtti.

Kaynak: AA