Siirt'te 23 Nisan Kutlamaları Yapıldı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Siirt’te düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Siirt'te 23 Nisan Kutlamaları Yapıldı
İlk tören saat 09.00’da Cumhuriyet Caddesi’nde Siirt Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, milli eğitim şube müdürleri ve okul müdürlerinin katılımıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasının ardından buradaki tören sona erdi. Tören alanı ve Siirt Belediye binasına Türk bayrağı asıldı.

İkinci tören Şehir Stadı’nda Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Şimşek ve Siirt Belediye Başkan Vekili Sabri Sağır’ın kortej aracından halkın bayramını kutlamasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Siirt Milli Eğitimi Müdürü Fethi Suay, milli irade ve milli egemenliğin yegane temsilcisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 96’ncı, çocuk bayramının ise 85’inci yıl dönümlerini birlikte kutlamanın sevinci ve heyecanı içerisinde olduklarını söyledi.

Bugünün, milletleşme mucizesinin ilk adımının atıldığı gün olduğunu belirten Suay, Atatürk’ün direktifleriyle ülkede ve dünyada ilk defa 1929 yılında kutlanan çocuk haftası ve çocuk bayramının tüm ulusa kutlu olması dileğinde bulundu.

Tören okul öğrencilerinin çeşitli gösterileri ile sona erdi.
Kaynak: İHA