Vodafone Freezone 19. Liselerarası Müzik Yarışması'nda Finalistler Belirlendi

Vodafone FreeZone 19. Liselerarası Müzik Yarışması'nda İstanbul, Ankara ve İzmir elemeleri tamamlandı.

Vodafone açıklamasına göre, Vodafone Türkiye'nin 'Gençlik bir kere yaşanır, özgürce yaşa' sloganıyla hayata geçirdiği gençlik markası Vodafone FreeZone'un sponsorluğunda düzenlenen Vodafone FreeZone Liselerarası Müzik Yarışması, 29 Nisan'da Volkswagen Arena'da gerçekleşecek büyük finale hazırlanıyor. Yarışmanın İstanbul, Ankara ve İzmir'de yapılan elemelerinin ardından büyük finalde yarışacak liseler belli oldu.

Jüri tarafından değerlendirilen 415 lise arasından seçilen 16 ilden 30 lise finalde yarışmaya hak kazandı. Büyük finalde bu sene icra dalında toplam 30 performans sergilenecek. Amasya, Antalya, Aydın, Bursa, Diyarbakır, Edirne, Giresun, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kocaeli, İçel, Osmaniye, Rize, Sakarya ve Zonguldak'tan liseler finalde yer alacak.

Hayallerini gerçekleştirmek isteyen genç müzisyenler, para ödülünün yanı sıra tam donanımlı bir müzik stüdyosunu okullarına kazandırmak için yarışacak. Ayrıca, yarışmanın eğitim sponsoru olan İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından üstün başarı gösteren iki öğrenciye karşılıksız eğitim bursu verilecek.

-'Müzik, gençlerin kendilerini en özgür ifade ettikleri alan'

İstanbul, Ankara ve İzmir'de gerçekleşen, liseli müzisyenlerin ve onları destekleyen gençlerin geniş katılımına sahne olan elemelerde 415 liseden 2 bin 416 liseli müzisyen yarıştı. Aynı zamanda 10 bini aşkın izleyici de liselileri eleme heyecanı sırasında destekledi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye Pazarlama Direktörü Fatih Uysal, yarışmanın her geçen yıl müzikle ilgilenen daha fazla gence ulaştığını belirterek, Vodafone olarak öncelikli hedeflerinin FreeZone ile gençlerin kendilerini özgürce ifade ettikleri bir ortam sunmak olduğunu dile getirdi. Uysal, şunları kaydetti:

'Kendini müziğe adamış, yeteneklerini müzik yoluyla sergileyen bu gençlerin hayallerini gerçeğe çevirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Vodafone FreeZone çatısı altında müzikle amatörce ilgilenen gençlere bir fırsat tanımayı, yaratıcılıklarını ortaya koymalarına katkı sağlayan bir platform yaratmayı hedefliyoruz. Biliyoruz ki müzik, gençlerin kendilerini ve yeteneklerini en özgür biçimde sergileyebildikleri alanların başında geliyor.

Yarışmaya bu yıl 53 farklı şehirdeki, 53 okuldan 2 bin 416 genç katılım gösterdi. Her geçen yıl daha büyüyen yarışmamızda geçtiğimiz yıl 398 liseden yüzlerce öğrenciyi ağırlamıştık. Gençleri müziğe teşvik etme yolunda büyük öneme sahip olan, uluslararası arenada takdir gören böyle bir yarışmayı desteklemekten gurur duyuyoruz. Bu vesileyle, finalist olmaya hak kazanan tüm gençlerimize bir kez daha şans ve başarı dileklerimi iletiyorum.'

Kaynak: AA