Büyükşehir Belediyesi 2015 Faaliyet Raporu Onaylandı

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 yılı Faaliyet Raporu onaylandı.

Büyükşehir Belediyesi 2015 Faaliyet Raporu Onaylandı
Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi, Nisan ayı son oturumu Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi 2015 yılı Faaliyet Raporu’nun görüşüldüğü toplantıda konuşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 2015 yılının Denizli’de yatırım yılı olduğunu söyledi.

Geçen yıl hayata geçirilen projelerin Denizli’ye farklı bir ivme kazandırdığını kaydeden Başkan Zolan, "Büyükşehir yapılanmasının ardından 2015, yatırımlara yönelik ciddi adımların atıldığı yıldır" dedi.

Bütçedeki gelir ve gider gerçekleştirme oranlarında ciddi başarılar elde edildiğinin altını çizen Başkan Zolan, "2015 yılında tüm birimlerimiz, tüm daire başkanlıklarımız olağanüstü çalıştı" diye konuştu.

Bir faaliyet raporunun başarılı olmasının öncelikle bütçeye uyumu ve hedeflerin varılması ile ölçülmesi gerektiğini kaydeden Zolan, şöyle konuştu: "2015 bütçesinde öngördüğümüz gelirleri yüzde 100 değil, yüzde 110 olarak gerçekleştirdik. Bu birçok belediye ve kurumda görülen bir rakam değildir. Yüzde 70-80’lerin başarı sayıldığı kurumlarda biz bu rakamı yüzde 10 aştık. Bu noktada Denizli Büyükşehir Belediyesi yine bir başarı örneği sergileyerek bütçesini, gelir oranı anlamında yüzde 110 olarak gerçekleştirmiştir. Gider anlamında da bütçemize bakıldığında yüzde 96’lık bir yatırım var. Bir belediye yüzde 70’i geçtiği takdirde çok başarılı adledilir. Çok şükür 2015 yılında ölçülü, hesaplı ve planlı olarak hedeflerimize vardık."

Oturumda ayrıca 2 yılda bir seçimi yapılan Meclis 1. ve 2. Başkan Vekili seçimi, katip ve yedek katip üye seçimi ile her yıl yenilenen Belediye Encümeni üye seçimi ve ihtisas komisyonlarının oluşturulması yapıldı. Meclis 1. ve 2. Başkan Vekili seçimlerinde 1. Başkan Vekilliğine Ali Değirmenci, 2. Başkan Vekilliğine ise Mehmet Ali Haluk Değirmenci seçildi. Katip üyeliğine Selma Yıldız ve Halil Aktım; Belediye Encümen üyeliğine de Ahmet Bakırtaş, Fazıl Altıntaş, Selma Yıldız, Kudret Gürkaynak ve Özay Tanrıverdi seçildi.

1 No’lu İmar ve Bayındırlık Komisyonuna Kamuran Taştan, Ahmet Kurum, Zekeriya Akan, Remzi Akman, Nurten Karakış, Ahmet Durmaz; 2 No’lu İmar ve Bayındırlık Komisyonuna Hüseyin İnamlık, Turgut Özkan, Alim Oktay, Keziban aksoy Uygun, Halil Özonuk, Ahmet Durmaz; Çevre ve Sağlık Komisyonuna Mehmet Ali Yılmaz, Niyazi Vural, Mehmet Gülbaş, Ali Kandemir, Azime Bilgiç, Özer Küçükçal; Plan ve Bütçe Komisyonuna Harun Reşitkaya, Ramazan Coşkun, Metin Kocabatmaz, Kadir Pala, Nazım Ayyavuz, Hüseyin Süren; Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonuna M. Ali Haluk Değirmenci, Muhammet Emre Kabukçu, Celal Özbilen, Mesut İnan, Nuran Şafak, Yusuf Garip; Ulaşım Komisyonuna Halil Aktım, Özkan Avcı, Oktay Aktürk, Ahmet Kökdemir, Türkan Keyik, Mustafa Yüksel; Genel İşler Komisyonuna Hüseyin Karadeniz, Ahmet Ceray, Fethi Uğur, Mustafa Horzum, Şeniz Doğan, Ahmet Durmaz; Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonuna Selma Yıldız, Keziban Aksoy Uygun, Ramazan Coşkun, Fazıl Altıntaş, Nurten Karakış, Hüseyin Süren seçildi.
Kaynak: İHA