Demirtaş'tan 'Cansuyu Paketi' Teşekkürü

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, zor günler geçiren turizm sektörüne yönelik olarak açıklanan “Cansuyu Paketi” için, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’ya teşekkür etti.

Önce Rusya krizi ardından da terör olayları nedeniyle ekonominin en önemli sektörlerinden birisi olan turizmin zor günler geçirdiğini belirten İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, “Turizmin zorlanması gıdadan mobilyaya, ulaşımdan tekstile kadar onlarca sektörü etkiliyor. Çünkü turizm kendisiyle birlikte pek çok sektörü etkileyen bir sektör” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu tarafından açıklanan “Cansuyu Paketi”nin sektördeki darboğazı gidermeye çalıştığını ve 260 milyon TL’lik bir teşvik paketi olduğuna dikkat çeken Demirtaş, “Sayın Ünal ve Sayın Soylu’ya, Bakanlarımıza bu paket nedeniyle teşekkür ediyoruz” dedi.

Paketin içinde, sektörde yabancı çalışma izinlerinde kolaylık, sektörel istihdam destekleme eğitim programı, bin 200 kişilik yabancı dil bilen yeni elemanlar alınması gibi unsurların yer aldığını belirten Demirtaş, “İç turizmin desteklenmesi adına kamu çalışanlarına uygun koşullarda tatil desteği verilmesi de pakette yer alıyor. Bu çok önemli bir konu. Biz de turizm sektöründe zorluklar başladığından beri iç turizmin teşvik edilmesi gerektiğini düşünüyoruz ve bunu talep ediyoruz. Dış turizmde yurt dışına yönelik kapsamlı bir reklam ve halkla ilişkiler kampanyası düzenlenecek olması da paketin bir diğer önemli noktalarından. Bugün terör nedeniyle rezervasyon iptalleri olabilir ama terör sadece bizde değil dünyanın her yerinde var. Brüksel ve Paris saldırılarından sonra nasıl gerekli önlemler alınıp, turizm devam etti ise ve bu ülkeler imajını koruduysa bizim de yapmamız gereken bunlar. Paket bunların hepsini içeriyor. Kültür ve Turizm Bakanımıza teşekkür ediyoruz. Ancak kentimiz ve ülkemiz turizmi için büyük önem taşıyan kruvaziyer gemilerinin gelişi için de teşvik verilmesi talebini bir kez daha takdirlerine sunuyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA