Yaşam Mücadelesini Kazanan Öğrenciye Sürpriz Karşılama

Sivas'ta şiddetli rüzgar nedeniyle lisenin çatısından kopan parçaların isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve yoğun bakımda 23 saat yaşam mücadelesi veren öğrenci, tedavisinin ardından döndüğü okulunda tezahüratlarla karşılandı.

Sivas'ta kuvvetli rüzgar nedeniyle bir lisenin çatısından kopan parçaların isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve 23 saat yoğun bakımda kalan 9 yaşındaki ilkokul öğrencisi Emir Elbay için okulunda sürpriz 'hoş geldin' partisi düzenledi.

Yavuz Selim İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Elbay, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Sağlık Hizmetleri Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde 15 gün süren tedavisinin ardından okula dönmenin mutluluğunu yaşadı.

Sınıf arkadaşları ve öğretmenleri Elbay'ı okul kapısında, 'Hoş geldin Emir' sloganlarıyla karşıladı. Daha sonra arkadaşlarıyla sınıfa çıkan Elbay, burada kendisi için hazırlanan pastanın mumlarını, sınıf arkadaşlarının 'geçmiş olsun' dilekleriyle söndürdü.

Küçük öğrenci, gazetecilere yaptığı açıklamada, okula dönmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, 'Arkadaşlarım bana sürpriz yaptı, çok mutluyum.' dedi.

Anne Sultan Leyla Elbay da oğlunun okula dönmesinin sevincini yaşadıklarını ifade ederek, '23 saat yoğun bakımda kaldı. Allah'a şükür uyandı, her şey yolunda, durumu şu anda çok iyi. Okula başladı, morali çok iyi, bizim yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum.' diye konuştu.

Yenişehir Mahallesi'ndeki Yenişehir Anadolu Lisesi'nin çatısı, 24 Mart'ta kuvvetli rüzgar nedeniyle uçmuş ve çatıdan kopan parçalar, okulun bitişiğinde bulunan Yavuz Selim İlkokulu bahçesindeki 4. sınıf öğrencisi Emir Elbay'ın başına isabet etmişti. Ağır yaralanan Elbay, CÜ Sağlık Hizmetleri Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı.
Kaynak: AA