Belediye Başkanı Arslan Açıklaması 'Şehitlerimize Gerek Şahıs Gerekse Kurumsal Olarak Gerekli Hassasiyeti Gösteriyoruz'

Yozgat Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, bir şehit babası tarafından şehit oğlunun isminin parktan kaldırıldığı yönündeki açıklamalarının asılsız olduğunu belirterek, "Şehidimizin isminin herhangi bir yerden silinmesi ya da isminin kaldırılması söz konusu değildir. Her Türk gibi biz de şehitlerimize gerek şahıs olarak gerekse kurumsal olarak gerekli hassasiyeti gösteriyoruz" dedi.

Şırnak’ın Gabar Dağı’nda 9 Kasım 1998’de pusuya düşürülerek şehit edilen 6’sı korucu 20 güvenlik görevlisinden biri olan ve terhisine 70 gün kala şehit olan komando er Mahmut Turan anısına babası Fahri Turan, Yozgat’ın Sarıhacılı köyünde yatırdığı parktan isminin belediye tarafından söküldüğünü iddia etti. Şehit babasının iddiası üzerine bir açıklama yapan Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, ulusal ve sosyal medyada bu yönde yer alan haberlerin yanıltıcı olduğunu söyledi.



Şehidin isminin Sarıhacılı Parkı’nda bulunan çeşmede ve Yozgat’ta bir caddede yaşatıldığını hatırlatan Arslan, "Bir şehit isminin parktan kaldırıldığına, değiştirildiğine dair bir yayın yapıldı. Yozgat’ımızın şehitlerinden Piyade Er Mahmut Tuna’nın ismi Yozgat’ımızda Aşağı Nohutlu Mahallesi’nde bir sokakta yaşatılmaktadır. Ayrıca yine Sarıhacılı Mahallemizde bulunan parkın içerisindeki bir çeşmeye de belediyemiz tarafından Şehit Er Mahmut Tuna Çeşmesi ismi verilmiştir ve bu isimler kullanılmaya devam etmektedir. Şehidimizin isminin herhangi bir yerden silinmesi ya da isminin kaldırılması söz konusu değildir" dedi.

"Her Türk gibi biz de şehitlerimize gerek şahıs olarak gerekse kurumsal olarak gerekli hassasiyeti gösteriyoruz" diyen Arslan, son dönemde Güneydoğu’dan gelen iki şehidin isminin Yozgat’ta yine iki caddeye verilerek yaşatıldığını hatırlattı.

Şehitler konusunda gerekli hassasiyetin gösterildiğini vurgulayan Arslan, "Durum bu iken bu şekilde yanıltıcı bir habere ve karalama amaçlı bir habere hiç kimsenin itibar etmemesi lazım. Bununla ilgili resimler gerek sosyal medyadan gerekse başka türlü tarafımızdan paylaşıldı. Burada şehit babasının bir de parka isim verilmesi talebi var. Olayın bu kısmı çarpıtılıyor. Bu park 1993-94 yılında ben Sağlık Müdürü iken benim dönemimde cami ile birlikte yaptırıldı. Bilahare sonradan şehit babası tarafından bu parka isim tabelası yazıldığı söyleniyor. Ama resmen verilmiş bir isim yok, belediyece verilmiş bir isim yok, köy meclisinde verilen bir isim yok. Onun ötesinde zaten şehidin ismi bir sokakta ve adı geçen parkın içerisindeki bir çeşmede yaşatılıyor. Parkın da başka bir ismi yok zaten, yani isim değiştirilmesi söz konusu değil. Parka bir isim verilmesi söz konusu değil. Bu park yeni mahalle olmuş bir yerde bulunuyor. Buradaki yeni yaptığımız sosyal tesislerin ve parkın olduğu bölgedeki yeni yaptırdığımız bir çeşmeye de şehidimizin ismini verdik. Ayrıca şehitler konusundaki hassasiyetimizin bir başka göstergesi de şudur, Yozgat’ın girişinde 14 ilçesindeki şehitlerini temsilen 14 Türk bayrağı 3 ay önce bizim tarafımızdan takıldı. Orası Şüheda Tepesi olarak düzenleniyor. Orada da şehitlerimizin hatıraları, isimleri yaşatılacak. Biz şehitler konusunda bu kadar hassasiyet gösterirken biraz da art niyet ve maksatlı olarak yanıltıcı beyanlarla karalama politikasının başlatılmasını kabul etmek mümkün değil" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA