Kütahya'da 250 Sedir Ve 250 Karaçam Fidanı Toprakla Buluştu

Kütahya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü çalışanları, Hacıazizler Ağaçlandırma Sahası’nda 250 adet karaçam ve 250 adet sedir fidanını toprakla buluşturuldu.

Kütahya'da 250 Sedir Ve 250 Karaçam Fidanı Toprakla Buluştu
Doğaya katkı sunmaya ve doğayı güzelleştirmeye çalışan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personeli ve Gençlik Merkezi gönüllüleri daha sonra fidanları toprakla buluşturarak, ilk can suyunu verdiler.

Kütahya Vali Yardımcısı Hüdayar Mete Buhara gerçekleştirilen organizasyonunun öneminden bahsetti. Buhara, “Amacımız yarınlarda insanların yaşayacağı ortamları oluşturmak, bugünümüzde ise daha temiz ve rahat nefesler alabilmek. Düzenlenen fidan dikim etkinliği ile yeşile olan sevgimizi ortaya koyuyor ve daha temiz bir dünya oluşmasına katkı sağlıyoruz. Orman İşletme Müdürlüğüne fidan temini konusunda teşekkür ediyor, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzle güzel bir günde bu görevi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Etkinlikte Ağaçlandırma Şefi Mustafa Doğan tarafından fidan dikim tekniği aktarılırken, fidan dikmenin önemi üzerinde duruldu.

Etkinliğe Kütahya Vali yardımcısı Hüdayar Mete Buhara, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen ve Müdürlük çalışanları, Kütahya Orman İşletme Müdürlüğü Ağaçlandırma Şefi Mustafa Doğan ve Gençlik Merkezi gönülleri katıldı.

(EFE)
Kaynak: İHA