Kış Turizmi Koridorunun Geliştirilmesi Projesi

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan ve AB fonları ile desteklenen Erzurum, Erzincan, Kars Kış Turizmi Koridorunun Geliştirilmesi Projesinde yer teslimi yapıldı.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 milyon 800 bin avro bedelli Erzurum, Erzincan, Kars Kış Turizmi Koridorunun Geliştirilmesi Projesi kapsamında hayata geçirilecek yatırımlarla potansiyeli yüksek bölgelerin turizmde rekabet edebilir konuma taşımanın hedeflendiğini söyledi.

Projede ihale aşaması tamamlanmasının ardından yüklenici firmanın çalışmalara başlaması için gerekli işlemlerin yapıldığını belirten Toksoy, şunları kaydetti:

“İki aşamalı olan projenin birincisi inşaat, ikincisi ise tanıtım faaliyetleridir. İnşaat faaliyetleri içerisinde belediyenin tahsis ettiği yere iki günübirlik tesis, kanalizasyon şebekesi ve kanalizasyon kolektör hattı atık su arıtma tesisi yapılacak. Ayrıca 11 bin metrekare üzerinde çevre düzenleme ve peyzaj yapılma işi bulunmaktadır. Turizm merkezinde yapılacak olan kanalizasyon şebekesi, kolektör hattı, atıksu arıtma tesisi, ticaret merkezi ve kar oyunları alanı inşaatının yapım yüklenicisine iş teslimi yapıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığının temsilcileri, müşavir firma temsilcileri ve müteahhit firma yetkilileri ile birlikte koordinasyon toplantısı yaptık. Bir hafta içinde işe başlanacak. İki yıl içinde tamamlanması planlanan projenin ilçe ve bölgeye hayırlı olmasını temenni ediyorum.'

Kaynak: AA